sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ennen alkua

Tästä se sitten alkaa, nimittäin rakennusblogi. Tässä blogissa seurataan nuoren (alle 30v), lapsettoman pariskunnan talonrakennusprojektia, sen etenemistä, haasteita sekä muun arjen pyörittämistä.

Talo nousee Porvooseen, uudelle asuinalueelle ja tontti on merkitty koetalotontiksi. Talomme tulee olemaan rinnetalo harkko- tai betonielementtikellarilla ja puurakenteisella yläkerralla. Ulkonäöllisesti talo on hyvinkin tavallinen, mutta teknisesti se tulee olemaan monipuolinen juuri tuon koetalotonttistatuksen vuoksi, esimerkiksi lämmitysjärjestelmää voisi kuvailla sanalla hybridi.

Aiomme rakentaa talon hartiapankkivoimin ja talopakettikin tulee vain tavaratoimituksena, pre-cuttina. Koska budjettimme on tiukkaakin tiukempi, kellari on todennäköisemmin harkkokellari ja sekin muurataan itse. Toisin sanoen, teemme itse kaiken minkä vain pystymme ja kaikki muu kilpailutetaan viimeiseen asti. Aikataulu tulee tämän vuoksi olemaan pidempi, mutta eipähän tarvitse miettiä pariin vuoteen mitä tekee kaikella vapaa-ajalla!

Homma on tarkoitus pyöräyttää käyntiin keväällä 2013. Olemme jo valinneet yläkerran osalta runkotoimittajan ja valinta osui Mittava Kotiin. Valintaan vaikutti hinnan lisäksi saatu palvelu sekä meille lähes sopiva ratkaisu heidän mallistostaan.

Tervetuloa mukaan!

Maria & Joni

5 kommenttia:

 1. Onnea ja hermoja projektiinne! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, niitä tarvitaan! :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä matkaan!
  Tervetuloa seuraamaan meidän projektia, rakennamme myös Porvooseen ja rinnetontti meilläkin. Ihan alussa ollaan menossa, ensimmäinen kerros kiviä ladottuna.

  http://janenhimassablogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huikeen näkönen talo tulossa teille. :)

   Poista
  2. Kiitos, katotaan miltä näyttää valmiina, nyt hieman hankala hahmottaa kokonaisuutta. Seuraillaan toisiamme ja ehkäpä saadaan vinkkejä raksaamiseen puolin ja toisin, kivaa viikkoa..:)

   Poista