torstai 18. syyskuuta 2014

Lämpöä taloon

Lähes neljän viikon mittainen blogitauko ei ole johtunut siitä, että oltaisiin edelleenkään saatu mitään suurta aikaiseksi, vaan siitä, että työnteko on ollut yhtä näpertämistä ja näkymättömien asioiden laittelua. Ja toki myös väsyttää, ihan helvetisti. Nyt kahlataan eteenpäin kuin suossa eikä edes jaksa innostua juuri mistään. Joka viikonloppu sitä vähän haaveilee pienestä lottovoitosta, että voisi sitten sillä rahalla palkata jonkun ammattilaisen avuksi, mutta todennäköisyydet eivät taida olla meidän puolella. Ollaan myös taas sorruttu siihen, että yritetään tehdä kaikkea samaan aikaan ja se ei edelleenkään toimi. Väsäilinkin pientä listausta työvaiheista, tein listaukset vain hieman ronskisti niin ei ahdista ne kaikki pienet jutut siellä. Vaan ei auta kuin kahlata! Muuttopäivästä ei edes haaveilla, se tulee kun on tullakseen.

Tässä muutaman viikon aikana on asenneltu rännejä takapihalle, asennettu ikkunasmyygejä, laudoitettu ulkoseinää, rakennettu anturamuotteja  ja mikä tärkeintä, saatu lämminvesivaraajaan vedet ja lämmitys päälle. Onhan tuossakin kyllä kaikenlaista, että ei nyt olla ihan vaan laiskoteltu! Habitaressakin pyörähdettiin, mutta siitä sitten ehkä omaa juttuansa.Takapihan rännit asennettuna. Hyvin toimii!
Syöksyjä. Tästä menee sadevesi
maan alle upotettuun
vesisäiliöön kukkien kastelua varten.
Alakerran paloikkuna valmiina.
Nämäkin valmiina. Edestä puuttuu enää
yläkerran paloikkunan laudoitukset.
Myös olohuoneen pikkuikkuna on viimeistelty.
Pääty laudoitettuna ja maalattuna. 
Pääty toisesta suunnasta. Tuohon tulee vielä yksi lauta joskus
ja aukon kohdalle kotelo lämpöpumpun putkia ja ilmanvaihdon
raitisilman putkea varten.
Matalemman muurin anturamuottia. Isommasta ei tainnutkaan
olla kuvia.
Varaajan putkia.

Yllättävän paljon vaikuttaa mieleen kuitenkin se, että talossa on nyt lämmin sisällä. Oli ihanaa astua sisään kun vastassa ei hurissut 9 kW:n voimavirtapuhallin vaan lämpö huokui lattiasta. Ja toki huojentaa myös tieto siitä, että lattialämmitys toimii! Lämpötila nousi myös yllättävän nopeasti n. 20 asteeseen isoista betonilaatoista huolimatta.


Myös sulkuhana on iloinen.
Muurien anturat valetaan ensi viikolla ja sen jälkeen pääseekin jo kasailemaan muuria. Loppuviikko tehdäänkin sitten taas sisällä hommia, mahdollisesti jopa jotain näkyvää.

Maria

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinne! Sen jos jonkun opin ekalla kerralla rakentaessa, että asiat pitää vaan tehdä yksi kerrallaan. Jos yrittää haukata kerralla koko omenan, tukehtuu. Hitaaltahan se välillä tuntuu, ja onkin, mutta jokainen tehty asia on pois sieltä tehtävien listalta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Ongelmana ei ole pelkästään kaiken ahnehtiminen samaan aikaan vaan myös mielenkiinnon lopahtaminen homman loppuun saattamisessa. :)

   Poista
 2. Mikä on paloikkuna? Yritin toki googlatakin ja löytyi mm että "Paloikkunat eivät juuri eroa ulkonäöltään tavallisista ikkunoista, mutta ne sisältävät erityislasielementin, joka estää palon leviämisen tulipalotilanteessa..."

  Ei meidän talossa tietääkseni ole yhtään tuollaista ikkunaa, eli onko se joku erikseen tilattava lisäominaisuus?

  PS:

  Vasaraväsymys kuuluu rakentamiseen, eli aina se homma ei vaan maita. Ehkä se sitten joskus menee ohi taas, ja jaksaa taas innostua. Olen minäkin sitä aina välillä potenut. Mutta on se kuitenkin vaan ollut hienoa rakentaa talo, vaikka ostaen (melkein uusi) talo olisi varmaan päässyt helpommalla. Itse rakentaen talolla on kuitenkin tunnearvoa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paloikkuna ei liene mikään virallinen nimi, se on vain meidän antama lempinimi noille EI30-luokitelluille ikkunoille. Niitä siis tarvitaan kun talo on alle 8m etäisyydellä naapuritalosta. Normaalia palo-osastointia. Ja kyllä, on erikseen tilattava lisäominaisuus kun paloviranomainen niin käskee ja kallis sellainen... Kahdesta paloikkunasta tuli n. 3000 euron lisähinta kun tavalliset ikkunat vaihdettiin niihin. :)

   Näinhän se on, väsyneempiä aikoja tulee ja menee, kyllä varmasti meilläkin kohta piristytään kun pääsee takaisin sisähommiin ja tekemään näkyvää jälkeä. Valmiin ostamalla olisi päässyt todella paljon helpommalla, mutta tunnearvo on toki eri ja olemme saaneet myös tulevista naapureista pitkäaikaisia ellei jopa loppuelämän ystäviä kun ollaan jaettu nämä kaikki ilot ja surut. :) Teillä onkin muutto jo todella lähellä ja olette meitä pidempään tehneet! :)

   Poista