sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hei hei Isover!

...ja tervetuloa siisti sisäkatto! Tämän viikon aiheena on siis ollut kattojen panelointi. Keittiö ja olohuone ovat nyt saaneet paneelit kattoon ja myös led-valot on asennettu paikoilleen. Alakerran aulassakin aloiteltiin panelointi ja se valmistunee heti alkuviikosta. Sen jälkeen sisäkatot uupuvat vielä vaatehuoneista, alakerran makuuhuoneista, vessoista ja kodinhoitohuoneesta. Tekee kyllä todella ihmeitä se kun saa kaikki ne johdot, putket ja räikeän Isover-kuosin (eli höyrynsulkumuovin) pois silmistä. Valitsemamme paneeli on saksalainen Kronoflooring Harmony, koossa XL (white sturctured).

Myös valaistuksen suhteen olemme erittäin suurella todennäköisyydellä onnistuneet ainakin yläkerran osalta. Olohuone ja keittiö tuntuvat hyvin valaistuilta ja itse tilaamamme valaisimet luovat hyvän valon. Paketeissa luki "natural white" ja niin se tuntui olevan, kun lauantaina oli ulkona kirkasta ja valot olivat päällä, silmä ei huomannut sävyeroa ulkoa tulevan ja sisällä paistavan valon välillä. Jonin mielestä portaikon eteen olisi voinut vielä laittaa yhden valaisimen, mutta minun mielestäni sille ei ole tarvetta, koska portaikon ylle tulee vielä oma riippuvalaisimensa joka valaisee kyllä tehokkaasti joka suuntaan, siinä ei siis ole varsinaisesti varjostinta joka suuntaisi valon vain yhteen tai kahteen suuntaan. Näette sitten idean, hieman vielä aion sitä pimittää! Ruokapöydän ylle tulee myös riippuvalaisin.

Ihanaa valkoista pintaa!
Valoa riittää!
Keittiöön laitettiin kolme paneelia kaapistojen suuntaisesti,
ruokapöydän ylle tulee vielä valaisin.
Vessaankin näkee kävellä.
Olohuoneeseen tuli kuusi kappaletta valonlähteitä,
nämä ovat kaikki himmennettävissä.
Näin paljon valaistuu olohuonekkin, vaikka
vain keittiössä on valot päällä.
Ja kyllä sinne jääkaapillekin näkee kävellä, vaikka olisi keittiö "pimeänä".
Tämän verran saatiin alakertaan tehtyä.

Muualla talossa on tapahtunut myös. Puhallusvillat asennettiin reilu viikko sitten. Meillä on nyt yläpohjassa villaa 600mm, levyvillaa 100mm ja puhallettuna 500mm. Laskennallinen U-arvo pyörinee 0,07 paikkeilla, eipä mene lämmöt harakoille! Myös lämpöpumpun asentaminen käyttökuntoon on alkanut, toivottavasti saamme sen hyrräämään piakkoin.

Maria

P.S. Olen vihdoin oppinut käyttämään uutta käyttöliittymää, joten nyt meidänkin blogia voi seurailla Bloglovinissa... Kiitos vaan Essille lempeästä tönäyksestä. :)

8 kommenttia:

 1. :D Sitä kato esittää itse olevansa niin tietävä… Oikeasti tutustuin Bloglovin'iin itsekin vasta lokakuussa :D Mutta on kyllä superkätevä blogien seuraamiseen ja mieluisten blogikirjoitusten tallentamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä juu ihan näppärältä, pitää vaan muistaa käyttää sitä! :)

   Poista
 2. Ihanan valoisaa! Odotan todella, että meilläkin päästään raksavalaistuksesta oikeisiin valoihin :) Teillä näyttää kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valoa riittää kyllä nyt taas illallakin, päivällä sitä onkin ollut kun olohuone on niin korkealla eikä ole puita varjostamassa. Ja koska kaikkeen tottuu, luulin meidän perusraksavalaistuksen olevan hyvä, vaan onneksi totuus tuli ilmi... :)

   Poista
 3. Se on vaan uskomatonta kuinka raksa muuttuu pala palalta enemmän kodiksi kun pintoja valmistuu. Meilläkin sisäkatto toi aavistuksen lisää kodin tuntua. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Vielä kun saataisiin tuo portaikon seinä paneloitua niin katoaisi kipsilevylookki kokonaan... :)

   Poista
 4. Tuntuu varmaan uskomattomalta nähdä valmista pintaa ja hyvältä näyttää! :)
  Kiva blogi, jään seurailemaan :)

  Tervetuloa myös tutustumaan raksablogiini, jossa ollaan vielä aivan alkumetreillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se hyvältä tuntuu, kun tulee aina välillä sellainen tunne että ei ikinä valmistu vaikka hommia tehdään... :) Kiitos, pitää tulla käymään teilläkin kylässä!

   Poista