perjantai 14. elokuuta 2015

Esittelyt: Yläkerran wc

Yläkerran pieni wc sijoittuu kodinhoitohuoneen, makuuhuoneen sekä olohuoneen viereen. Näin se on lähellä sen pääkäyttäjiä sekä saunojia. En halunnut saunan pesuhuoneeseen pönttöä, joten on hyvä, että wc-tila on sijoitettu pukeutumistilan välittömään läheisyyteen, mutta ei kuitenkaan tarvitse mennä saunailtoina häiritsemään saunojia tai kävellä alakertaan asti.

Wc on tilana pieni, reilut 2 neliötä, mutta sinne mahtuu hyvin kaikki olennainen. Tilan sisustus lähti liikkelle monien ihailemista mustista seinälaatoista sekä samaan aikaan hankitusta malja-altaasta, jossa on hauskoja kukkakuvioita. Näiden valintojen myötä vessan värimaailmasta muotoutui musta-valkoinen. En kuitenkaan ole pelkän mustavalkoisuuden ystävä, vaan halusin tuoda tilaan myös lämpöä. Sitä tuovat koivuiset tasot sekä kuusikatto, molemmat vaaleaa puuta. Pyyhkeillä ja matolla sekä muilla sisustuselementeillä voi sitten vaihdella sävymaailmaa helposti, kun pohja on niin neutraali. Myös tässä tilassa päävalaisimena toimii yksi 21W led-paneeli.


Linkit valmistajan tai jälleenmyyjän sivuille:

WC-istuin: Gustavsberg Nautic 5500
Pesuhana: Hansgrohe Focus 70
Pesuallas: altaassa lukee Trend ja se on hankittu aikoinaan Smartiasta, enempää ei nyt valitettavasti ole dataa tarjolla
Tasot: Cello koivu liimapuulevy
Peili: Ikea Skogsvåg
Seinävalaisin: Markslöjd Glommen

Tasoista on mainittava vielä sen verran, että liimapuulevy ei itsessään välttämättä kantaisi posliinialtaan painoa, joten Joni vahvisti molempia levyjä rakentamalla metalliputkista kehikot levyjen alle. Näin sain toivomani ohuet levyt jotka kuitenkin jaksavat kantaa painoa. Alemmalle tasolle hankin laatikoita joihin saa tavarat piiloon.

Maria

4 kommenttia:

 1. Oi, ihana wc!! Ja hauska tuo allas!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pienestä kopperosta tuli kuin tulikin varsin onnistunut. :)

   Allas on tosiaan hauska ja hintaa sillä oli 15 euroa, joten jos siihen kyllästyy, ei vaihtaminen todennäköisesti harmita. :D

   Poista
 2. No onpa tosiaan kiva allas! Harvoin näkee muita kuin yksivärisiä (=valkoisia). Ja tykkään kovin myös tuosta avohyllystä: hyvä kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuo allas on kyllä kiva, hillitty edelleen kuitenkin mutta pikkutwistillä. :)

   Poista