tiistai 13. syyskuuta 2016

Takapihan terassit

Kuten meidän Instagram-seuraajat ovat voineet huomata, elokuu meni pääsääntöisesti rattoisasti takapihan terassin parissa. Meillä oli takarajana elokuun viimeinen viikonloppu, jolloin pidimme tupaantuliaiset ja muutamat muut juhlat yhdistettyinä. Ja suhteellisen valmiiksi asti saatiinkin hommat ja lopputulos miellyttää silmää jo nyt!

Isoin terassihan meillä rakennettiin autotallin päälle. Autotalliin tehtiin ns. käännetty katto ja terassin rakentaminen piti aloittaa vedeneristystöillä, eli bitumi asennettiin betonin päälle. Kun tämä oli tehty, päästiin runkojen rakenteluun. Runkoja tehdessä huomattiin, että nälkä kasvoi syödessä ja alkuperäiset suunnitelmat elivät ja koska Jonille oli tärkeää tehdä kerralla oikein ja kunnolla, meni aikaakin ehkä hieman enemmän kuin perusterassin kanssa. Oli se kuitenkin sen arvoinen, kyllä kelpaa nirsommallekin! Joku taisi vitsailla, että tehdään liian hienoa... :)

Runkomateriaaliksi meille tuli painekyllästettyä 2x4 ja 2x5 lankkua. Pintalaudaksi valikoitui viistetty, lämpökyllästetty sileä mänty 120 mm leveänä. Terassin kaiteet tehtiin 50x22 kokoisesta rimasta.

Hämärä iltakuva
Yleisilmettä. Punaisten tuolien paikalle
tulee joskus sohva.
Terassi on lähes koko talon mittainen.
Pääsee nousemaan mistä vain ylös. Aurinkoisilla
portailla on myös tilaa yrteille.
Portaikko oli Jonille kunnia-asia.
Kyllä on sitten ihan vimosen päälle!
Rimat on noin sentin raolla.
Kymmenen hengen ruokaryhmä mahtuu
hyvin terassille.
Tähän tulee joskus kesäkeittiö.
Tämä terassi on ollut alusta asti meille se talon helmi, joten tuntuu todella hyvältä nähdä se nyt olemassa ja käytössäkin. Viimeistelyjähän vielä tosiaan puuttuu, otsalautoja pitää vielä ruuvailla ja kaiteet viimeistellä, mutta ne ehtii. Tuntuu muuten koko ajan ihan erilaiselta täällä asuminen, kun tilat valmistuvat ja oikeasti voi jo kuvitella sen hetken, kun kaikki on tehty. Toki siihen menee vielä varmaan ainakin vuoden päivät, mutta koko ajan on silti helpompi hengittää. Ihanaa.

Maria

6 kommenttia:

 1. Onpa kyllä komea ja komean kokoinen terassi! Tuossahan pystyy katettua terassia käyttämään ihan vaikka ympäri vuoden? (meillä katettua terassia on just ja just sen verran, että avoterassilla olevat kalusteet pystytään niputtamaan katetulle terassille lumisateelta suojaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokoa taisi tuolle tulla reilut sata neliötä. Lasit kun joskus tulee, käyttöaste kasvaa kyllä huimasti. :)

   Poista
 2. No vau! Todella, todella hieno ja tyylikäs! Portaikko on tosi upea, hienoa työtä :)

  VastaaPoista
 3. Todella hieno ja ihanan iso terassi :) kyllä kelpaa!
  Meilläkin on haaveena jossain vaiheessa lasittaa osa terassista, ihana mahdollisuus yhteen lisähuoneeseen :)

  VastaaPoista