maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kodin sydän

Nyt kun talvi ei meinaa irroittaa otetaan ja ei voi muuta kuin odottaa, voi keskittyä haaveiluun ja suunnitteluun ja viime aikoina ne ovat kohdistuneet keittiöön.

Keittiö on ollut meille molemmille yllättävän tärkeä juttu talossa, sen on oltava toimiva ja siihen on saatava juuri ne toiminnot joita kaipaamme. Nykyisen asumuksemme keittiö on todella toimimaton, mikä on todennäköisesti vaikuttanut suuresti siihen, että haluamme panostaa keittiöön. Minä olen ehkä hieman tarkempi sen toiminnoista kuin Joni, mutta onneksi olemme hyvin pitkälti samoilla linjoilla niin toimintojen kuin ulkonäönkin suhteen. Pidämme molemmat pelkistetystä tyylistä ja löysimmekin molempia miellyttävät ovet Ikeasta, malli on Årsta. Ei kahvoja häiritsemässä puhtaanapitoa ja matta valkoinen väri.


 
http://www.liteominredning.com/2011/08/nya-koksluckan-fran-ikea.html

http://ebbelajsa.blogspot.fi/2012/02/inredning.html
http://www.styleroom.se/album/33066

Minulle on tärkeintä riittävä laskutila ja jos innostun joskus leipomaan, olisi mukavaa jos taikinaa olisi tilaa vaivata. Haluaisin myös, että olisi mahdollista pitää esim yleiskonetta jatkuvasti esillä (ei sitä kukaan muuten käytä koskaan). Ja ne tiskit. Kumpikaan meistä ei juuri loista siivousaktiivisuudellaan...

Keittiömme tulee olemaan L-muotoinen ja olemmekin pyöritelleet kalusteita sinne Ikean oman suunnitteluohjelman avulla. Alunperin keittiöön oli suunnitteilla ikkuna takapihan puolelle, mutta se muodostuikin pienehköksi ongelmaksi kalusteiden järkevän sijoittamisen suhteen. Selvitimme sen poistamismahdollisuuden ja talotoimittajalta tuli vihreää valoa, jes! Olimme myös harmitelleet saarekkeen poisjäämistä, mutta tuon ikkunan poiston ja sen mahdollistaman yläkaappimäärän lisäämisen ansiosta se ei (todennäköisesti) ole enää ongelma. Kaikkea ei voi saada, mutta tärkeimmät pitää kuitenkin!
Tiskikoneen korottamista pohdimme ja päätimme antaa sille mahdollisuuden jos saamme sen sinne järkevästi kikkailtua. Myös uuni haluttiin korkealle. Joni onkin ahkerasti pyöritellyt Ikean ohjelmaa ja luonut meille hyvän pohjan minkä perusteella voimme sitten joskus mennä Ikeaan ja antaa ammattilaisen viilata (todennäköisesti hyvin minimaaliset) virheet pois.

Kodin sydän, yrittäkää kuvitella se aitona.
Jos joku huomaa jo jonkin kamalan karmean mokan, otamme mielellämme parannusehdotuksia vastaan!

Ominaisuuksia (joita ei kuvasta ehkä selviä):
 • kulmakaapeissa karusellit ylhäällä ja alhaalla
 • induktioliesi
 • jääkaapin vieressä korkea kaappi
 • mikron yläpuolella vitriinikaappeja
 • tasot tammen väristä laminaattia
 • korotetun tiskikoneen alle tulee vetolaatikko jos mahdollista
 • liesi siirtyy lähemmäs uunia
Kuten kaikki suunnitelmat, myös tämä todennäköisesti elää ja muuttuu vielä paljon!

Maria

10 kommenttia:

 1. Hei!

  Oletteko ajatelleet integroitavaa mikroa/monitoimiuunia, sopisi kivasti tuon uunin päälle? Mistä ajattelitte hankkia kodinkoneet? Meidän aikaisemmat kodinkoneet olivat ikeasta (whirpoolin valmistamat) ja meillä ei ollut kyllä muuta moitittavaa kuin sormenjälkien näkyminen pinnoilla, en tiedä onko tätä "vikaa" enää olemassa. Kodinkoneet näkyvät sivuillani kun klikkaat "pilvestä" hakusanaa keittiö... Nyt ajateltiin tilata koneet saksasta/virosta, tuntuvat olevan huomattavasti halvempia muualla.

  Terveisin Jane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietittiin sitä ja ensiksi se siinä olikin, mutta koska ilmeisesti sen kätisyyttä ei voi vaihtaa niin jää meiltä ottamatta. Avautuu juuri väärään suuntaan. Eikä jääkaappien paikkaakaan oikein viitsisi vaihtaa toiselle puolelle keittiötä, koska uunin viereen on tulossa takka, eikä uuniakaan viitsi liikutella jääkaappien viereen. :)

   Ikeasta todennäköisesti tulee koneet, jääkaapin ja pakastimen kohtaloa vielä pohdiskellaan kun tuntuu löytyvän edullisemmin muualtakin, mutta integroitavat kalusteet tulevat todennäköisesti Ikeasta.

   Oletteko jo tutkineet kovasti niitä muilta mailta tilattavia koneita, kuinka paljon edullisempia ne siellä ovat?

   Poista
  2. Siemensiltä löytyy myös oikealle avautuva mikro, ovh 880 euroa eli aika kallis. Meidän aikaisemmassa keittiöversiossa oli vasemmalle aukeava mikro astianpesukoneen yläpuolella. Viimeisimmässä versiossa on oikealle aukeava mikro uunin yläpuolella. Keittiössämme on ikkuna toisella seinällä mutta muuten keittiön muoto on samanlainen kuin teillä. Halusin että mikro sijoitetaan uunin yläpuolelle koska lasten on silloin helpompi ja turvallisempi käyttää sitä kuin yläkaappiin sijoitetettuna.

   Poista
  3. Nojoo, vähän on turhan kallis... :D

   Keittiösuunnitelmat on (taas) vähän eläneet kun olemme saaneet pohjatkin vihdoin rukattua kuntoon. Suunnitelmia on, katsotaan sitten lähempänä taas että mikä on sen hetken fiilis! :)

   Poista
 2. Täältä http://www.cucine24.com/info/Versandkosten.html katsoin uuneja (siemens ja bosch)ja täällä oli halvimmat integroitavat electroluxin jääkaapit ja pakastimet http://www.e-kodinkoneet.fi/tuotekategoriat/integroitavat_kodinkoneet.

  Vertasin hintoja kvikin tarjoamiin (niissäkin oli jo jokin alennus) joten hintaeroa oli muistaakseni 100-200 euroa/laite. Mä kyttään jostain nuo halvimmat koneet ja laitan sitten vaikka uudestaan viestiä. Niin ja meidän edellisessä kodissa oli uunin päällä ikeasta hankittu mikron sisältävä monitoimiuuni, halvimmalla sai sieltä ja se aukeaa yläreunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos! :) Pitää tutkia tuota Ikean mikrohommaa vielä.

   Poista
 3. Hei! Kiinnostava blogi teillä, jään mielenkiinnolla seuraamaan! Itsekin aloitamme rakentamisen ihan näin päivinä, kunhan lupa kolahtaa postilaatikkoon :-) Yhden talon jo rakentaneena sanoisin, että keittiö on todellakin makuasia, jonka suunnittelussa kannattaa kuunnella itseään, ei muita. Aiemmassa suunnittelemassamme ja rakentamassamme talossa oli juurikin L-muotoinen keittiö, joten siltä pohjalta kommenttini:
  - ylösnostettava astianpesukone on todella hyvä!
  - itse en kaipaa ylösnostettavaa uunia, sillä sitä "käytetään" tavallaan vähän, kun ruoka vain laitetaan sisään ja otetaan tunnin kuluttua ulos... Itse vaihtaisin sen teidän suunnitelmassanne kuitenkin pöytätasoon, jota ei koskaan ole riittävästi. Rakensimme talomme kun olimme kaksin asusteleva nuoripari, kolmen lapsen jälkeen tilaa keittiössä ei ollutkaan enää tarpeeksi. Ja juuri pöytätasosta tuli puutetta.
  Tsemppiä ja onnea teille projektiinne!
  t. Teea, http://hemmahosoja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy pitää mielessä. :) Tsemppiä urakkaan!

   Poista
 4. Viime viikolla Ikean keittiöön perehtyneenä kompastuin ongelmaan nimeltä korotettu astianpesukone, jota ei Ikealla sellaisenaan ole!!! Myyjä kuitenkin keksi äkkiä kuinka asian voi ratkaista hieman kaappeja muunnellen mutta tässä kohtaa pitää olla tarkkana, että apk mahtuu kyseiseen kaappiin, sillä Ikean mitoitukset ovat "normi" mitoista hieman poikkeavat ja jos meinaa integroida koneita, tulee se erityisesti huomioida Ikean keittiömallistossa.
  -itsekin Ikean mallistoon (ja hinnastoon) ihastunut-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole, olemme tästä tietoisia, mutta googlettamalla olemme löytäneet vinkin miten asian voi hoitaa myös Ikean kalusteilla. Mutta nyt Ikean keittiömuutoksen myötä se ei ole enää ykkösvaihtoehto kun haluamaamme oveen ei saa apteekkarinkaappia... :/

   Poista