perjantai 3. toukokuuta 2013

"Lapa jäähän"..

..tai siis kauha maahan näin jääkiekon MM-kisojen kunniaksi. Tänään se siis vihdoin tapahtui, pääsimme aloittamaan kaivuuhommat tontilla. Kone saatiin tontille kahden maissa iltapäivällä ja ensimmäiset ruopaisut tehtiin hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Seitsemään asti kauhottiin tonttia ja läjättiin pintamaita kasoihin. Suurimmat kivet siirreltiin sivuun odottamaan loppusijoituspaikkaansa. Kivet tullaan siirtämään vielä tontin takareunaan pois kaiken tieltä. Maata on tarkoitus kasata tontin takareunaan niin paljon kuin mahdollista. Maata tullaan käyttämään myöhemmin täyttöihin ja pihan tasaamiseen.

Konetta lavetilta alas.


Ensipuraisu.

Tontin etureunassa ollut iso kivi olikin valmiiksi hieman halki
ja se mahdollista sen siirtämisen  (ei tarvinnut räjäyttää)

Isompi kiven puolikas (paino arvio väh. 5 tonnia).
Pyritään ehdottomasti jättämään tontille.
Pintamaat saa kyytiä.

Pintamaan alta ilmestyi aika paljon isohkoa kivenlohkaretta.
Toivottavasti ei koko rinne ole samanlaista.

Rinteeseen kaivettu pieni lastauskolo
helpottamaan kuormien lastaamista.

Joni

4 kommenttia:

 1. Onnea, tosi hieno juttu! Minä olen koko talven suunnitellut illat pitkät, ja kun kaivuri iski meidän tontilla lavan jäähän, alkoi tapahtua ihan kauhealla vauhdilla! Nyt ei meinaa enää mukana pysyä. Paljon tsemppiä teidän projektiin, tästä se lähtee! t. Teea / hemma hos Oja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, vielä ei ihan hirveällä tohinalla pääse tapahtumaan kun on nuo lupa-asiat kesken, mutta onpahan sitten kuoppa valmiina odottamassa! :D Ja verkkaisestihan nuo tein itse ja säästin -projektit aina etenee. :)

   Poista
 2. Heips vaan, löysin tänne ja jään seurailemaan. Raksaprojekti meilläkin menossa, aika lailla samoissa mennään kuin tekin, maatöitä pitäisi lähiviikkoina aloitella. Komeita kiviä! Ehdottomasti vaan hienoimmat murikat talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan ja onnea oman tuvan kasaamiseen! :) Joo, talteen menee, kauheesti oon jo ettiny kivoja käyttömahdollisuuksia niille! :D

   Poista