sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Rappusia

Kun rakennetaan taloa, jossa on useampi kerros ovat rappuset melko tärkeässä roolissa. Varsinkin meillä ne tulevat heti ahkeraan käyttöön, koska kaikki jokapäiväiset asuintilat on sijoitettu yläkertaan. Minulle tärkeimmät ominaisuudet portaita valittaessa olivat portaiden leveys sekä se, että ne vievät mahdollisimman vähän neliöitä. Ja luonnollisesti hintalappu. Joni taas kaipasi portailta jykevyyttä ja hiljaisuutta, natisevat puuportaat eivät kuulemma olleet ykköstoiveena.

Päädyimme selvittelemään u-porrasmallin mahdollisuuksia ja malleja, koska sillä saisi tilan käytettyä tehokkaasti hyödyksi. Tässä taas huomattiin, miten olemme ensimmäistä kertaa asialla, koska kuvittelimme betoniportaiden olevan täysin ulottumattomissa hintansa vuoksi ja keskityimmekin pitkään etsimään erilaisia metallirunkoisia vaihtoehtoja sekä perinteistä puurunkoa eikä mikään oikein tuntunut miellyttävän silmää.

Joni kuitenkin päätti laittaa harkko- ja ontelolaattatarjouspyyntöjen yhteydessä myös rappusista tarjouspyynnön ja saimme Rudukselta ensimmäisenä tarjouksen. En valehtele sanoessani että meinasin nielaista kahvit väärään kurkkuun kun näin hinnan. Positiivisessa mielessä. Betoniportaiden hinta oli TODELLA kilpailukykyinen muiden portaiden kanssa, joten valinta oli samantien selvä. Meille tulisi betoniportaat.

Rudus, Elemento 7
Kaiteiksi olen valinnut "väliseinät", eli kipsilevystä tehdään umpikaiteet. Joni pohti betoniportaiden kylmyyttä paljaiden jalkojen alla, koska valmiiseen elementtiin ei ole mahdollista laittaa vesikiertoista lämmitystä, eikä sähkövastuksetkaan houkutelleet. Todennäköisesti päällystämme portaat kuvan mukaisesti huovalla jolloin portaat eivät olisi liukkaat ja saisimme mukavaa lämpöä varpaille.

Mitä muuhun raksaan tulee, lupaa ei ole vielä tullut ja se alkaa jo pikkuhiljaa hermostuttamaan. Mitään ei ole kuitenkaan tullut bumerangina takaisin, joten eiköhän siellä ole kaikki jotenkuten kunnossa. Nyt vaan peukut pystyyn ja sormet ja varpaat ristiin että ensi viikolla saataisiin lupa! On kovin masentavaa käydä tontilla pyörimässä kun kaikkialla naapureissa ollaan jo niin pitkällä.

Maria

4 kommenttia:

 1. Meille kävi päinvastoin eli halusimme ehdottomasti betoniportaat (eikä pieni hintakaan niissä haitannut), mutta ongelmien kautta päädyimme puuportaisiin lasikaiteella. Puuportaat eivät muuten natise, jos ne on hyvin asennettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ongelmia teillä sitten oli? Jos saa udella... :)

   Poista
 2. Ootteko miettinyt jonkunlaista korkkia portaisiin? Se on lämmin ja mukava jalalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mietitty, mutta onhan sekin vaihtoehto! :) En vain halua ehkä kovin luonnollisen näköistä materiaalia siihen kun muut lattiat on maalattu, pitäisi sulautua siihen mukavasti. Mutta onhan noita moneen lähtöön, pitää tutkailla kun sen aika tulee. :)

   Poista