perjantai 16. elokuuta 2013

Ontelokorkeus saavutettu

Tähän väliin olisi pitänyt tehdä vielä yksi asuntomessupäivitys, mutta nyt on niin hyviä uutisia että ei kyllä malta höpistä mitään turhuuksia. Tänään oli nimittäin viides ja VIIMEINEN seinävalu ja samalla olemme saavuttaneet ontelokorkeuden!

Ikkunaa ja ovea

Tuuletusikkunaa, iv-putkireikää ja maapiirin putkien reikää.

Halkaistuja kiviä talon ja tallin välissä.

Sisäpuolelta.

Onteloille asennuspintaa.

Luulis kestävän tällä määrällä rautaa!
Autotallin palkki eristettiin Finnfoamilla.

Muotti valua varten. Nätti JA toimiva
(aivan kuin tuleva emäntäkin).
Seuraavaksi siirrymme valmistelemaan lattiavalua, jotta saadaan portaat paikoilleen onteloiden kanssa samaan aikaan! Talopaketin ensimmäinen toimitus on sovittu nyt alustavasti syyskuun alkuun, toivottavasti ei tarvitse enää yhtään lykätä.

Maria

5 kommenttia:

 1. Aika monessa valussa joutunut tekemään ja melkoinen raudoitus teillä autotallin ylityspalkissa. Itsellä lähes samanlainen autotalli/kattoterassi ja taloratkaisu mutta oviaukkojen ylitys tuli ihan vain harkolla ja muutamalla lisäharjateräksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennesuunnittelija on laskenut rautojen määrät ja laitettiin vielä vähän päälle, varmuuden vuoksi. Harmittaa enemmän jos palkki tulee alas huonon raudoituksen takia kuin muutamat eurot lisää seinän sisällä.

   Ja Ruduksen harkoissa on suositus että valu on max. 1 metrin välein, halusimme siinäkin mielummin pelata varman päälle ja tehdä useamman valun kuin alkaa kiireellä korjaamaan räjähtäviä kiviä ja siistimään valuvaa betonia pois ennenkuin se jymähtää vääriin paikkoihin. Betonia menee sama määrä kuitenkin ja näillä näkymin olemme täysin budjetissa tämän asian suhteen. :)

   Poista
  2. Ja tarkentaakseni, meilläkin ovi ja ikkunat ylitettiin ihan vain harkolla ja muutamalla lisäharjateräksellä, Joni vain nakutteli valumuotit kunnolla kiinni niin että betoni pysyy siellä missä pitääkin valaessa.

   Poista
 2. Tuntuu olevan rakennesuunnittelussa jokapuolella ihan ylisuuret varaukset. Itselläkin ontelokentälle tuleva takka saa paina maksimissaan 1800kiloa ja silti sihen pitää alle laittaa 12kpl 12mm harjateräksiä ristiirastiin.

  Täytyy aikanaan laittaa että kestää. Sitä odotellessa koeponnistin kentän nostamalla 36000kg harkkolavoja. Toivotaan että takalla ilmeisesti on jotain maagisia voimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei löydy tietotaitoa kuormituksien laskennalle, täytyy luottaa suunnittelijan mielipiteeseen. :) Tämä on kyllä yksi niistä asioista joissa en viitsi alkaa pihistelemään, kyllä se nimittäin vaan hatuttaisi kun heräisikin siihen että takka romahtaa alakertaan ja vie kaiken mukanaan.

   Poista