perjantai 20. syyskuuta 2013

Portaat paikallaan

Perjantaina aamusta porraselementti saapui tontille ja se nostettiin nosturilla heti pois kuljetusautosta.

Nosturin ketjuja säädettiin nostoa varten paikalleen hetki ja ensimmäinen nostoyritys sisälle alkoi. Hetken yritettyämme totesimme että on hieman kallellaan ja ei onnistukaan näin. Ei auttanut muuta kuin nostaa porraselementti takasin reiästä ylös ja tielle makaamaan jotta saatiin säädettyä uudestaan ketjuja. Noin puolen tusinaa pystyyn nostoa ja ketjut saatiin vihdoin sopivan mittaisiksi jotta porraselementti pysyi noston ajan täysin suorassa joka suuntaan.

Uusi nosto sisälle alkoi ja kerrastahan se meni sisällä paikallensa. Puukiilat seinän väliin jotta ei nojaa seinään ja se olikin melkein siinä. Kolme kappaletta elementtitukia paikalleen ja varovasti nosturin kantovoimaa keventäen elementti ei hievahtanutkaan ja oli täysin vakaa.

Tarkkaa aikaa en katsonut mutta kaikkeen tähän säätämiseen taisi kulua noin tunnin verran. Varmasti hieman nopeammin olisi sujunut jos olisi tajunnut heti säätää tarkasti suoraan.

Edit 12:39:
Porraselementti on Rudus Elemento 7 E vasen kätisenä.Toinen alapään kiila-ankkuri (M16) tartuntaa varten.

Porras paikallaan ja tuettuna.

Vielä toisesta suunnasta

Seinän puoleisen elementtituen ylätartunta

Eteisen suunnasta portaan alaosa.
Tuohon olisi tarkoitus tehdä jokin kenkäteline myöhemmin.


Joni

5 kommenttia:

 1. Erityisesti tykkään, että kenkätelineelle on suunniteltu jo paikka! :D Hyvältä näyttää Maria ja Joni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että se on ton paremman puoliskon idea jonka mä jou... saan toteuttaa :)

   Poista
  2. Nimenomaan SAAT.

   Ja Laura, first things first! ;D

   Poista
 2. Hei,

  Kiva seurata projektia. Saako udella paljonko elementtiportaat kustansi? Itse olen Elemento 8 portaita alustavasti suunnitellut. Tietäisi budjettia raapustellessa varautua suurinpiirtein oikein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme mainitse erikseen tiettyjen tarjousten hintoja. Meillä käytännössä meni samalla hinnalla mikä saatiin ensimmäisellä tarjouspyynnöllä Rudukselta. Sen verran tiedän että naapurilla on tuo välitasanteellinen Elemento 8 ja se on jonkin verran kalliimpi kuin tuo meidän Elemento 7.

   Myös se vaikuttaa että kysyykö hintaa asennettuna vai ainoastaan tontille toimitettuna. Nosturi tarvitaan joka tapauksessa purkkun/asennukseen. Eli hinta on autossa tontilla.

   Poista