lauantai 8. helmikuuta 2014

Valuvalmis

Yläkerran lattiavalun valmistelu on VIHDOIN valmis. Maanantaina sitten valetaan. Toivottavasti tahti kiristyy valoisampia aikoja kohden, ei nimittäin ole kovin hyvä että näprätään yhtä vaihetta melkein pari kuukautta. Toisaalta, seuraavat vaiheet ovat taas sellaisia missä se työnjälki saa aikaan selkeitä muutoksia tiloissa, kyseessä kun ovat väliseinät, jos se vaikka saisi jotain kiriä aikaiseksi! On tässä toki ollut myös hieman hidasteita matkassa, mutta kyllä olisi pitänyt hieman aiemmin saada kaikki reilaan.

Yläkerran tukit, sijoittuvat lauteiden alle.

Putkea, putkea...

"Reiän" kohdalle tulee kiuas sekä takka.

Makuuhuoneesta päin.

Euroja betonin sisällä.
Lipan muotti tuettuna, toivottavasti kestää!

Kunhan valu on tehty ja kuivunut riittävän kauan, yläkertaan väsätään ensimmäistä väliseinää takkaa varten. Takkapaketti toimitettiin alkuviikosta ja nostettiin terassille odottamaan muuraushommia. Sillä aikaa kun odotellaan lattian kuivumista, voidaan jatkaa alakerrassa seinien tekoa.

Pientä tilastoa: tilasimme yläkerran valua varten 9,5 kuutiota (!) betonia, joten tämän valun jälkeen taloomme on mennyt tilattua betonia n. 72 kuutiota (n. 170 tonnia). Huh huh. Tähän tietenkin päälle vielä nuo muutamat omat myllyllä tehdyt erät. Ja meidän talomme on vain puoliksi kiveä.

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti