sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ja jaksaa

Selkeästi alkaa turnausväsymys painaa tässäkin projektissa. Se on ehkä huomattavissa niin blogin päivitystiheydestä kuin työmaalla vietettyjen tuntien tehokkuudesta. Edellisestä blogipäivityksestä on hieman vajaa 3 viikkoa.. huh.

No jos nyt kuitenkin puidaan mitä on tullut tehtyä viimeisen päivityksen jälkeen. Paljon ollaan tehty suunnitelmia ja tutkittu tulevia materiaalivalintoja. Kun tutkitaan uudestaan ja uudestaan asioita niin aina tuntuu löytyvän jotain uutta. Saa nähdä meneekö joidenkin valintojen osalta jälleen kerran uusiksi. Tämä taitaa olla aika normaalia rakentamista :)

Alakerran paloikkunan ympäriltä runkoakin on fiksattu (siis se liian leveä aukko kun ikkunan koko pieneni). Siinä on nyt ulkoapäin riittävä EI30 rakenne ja toivottavasti hieman tiiviimpi.

Tammikuun ensimmäisinä päivinä rupesimme rakentamaan porrasaukon ympärille jälkivaluna lattiavalun yhteydessä tehtävää aukon kaventamista sekä tasannetta. Muutama päivä muottia rakenneltiin ja raudoitettiinkin.

Muotin teon jälkeen aloimme laittamaan viemäreitä ja lattiakaivoja. Ne apuvalettiin paikalleen jottei tarvitse valun aikana ruveta arpomaan että pysyvätkö paikallansa vai ei.

Yläkerran vessan viemäriputki päätettiin valaa kellarin puolella betonin sisään ääniongelman välttämiseksi. Viemäriputki kun jää juuri alakerran makuuhuoneen puolelle. Turhaa tai ei, se tehtiin kuitenkin. Olisi voinut käyttää myös valurautaisia osia mutta päädyttiin kuitenkin tee-se-itse ratkaisuun.

Teknisentilan seinät ja katto on tässä vaiheessa jo rapattu ja maalattu. Päädyttiin tähän koska seiniä ja kattoa ei helposti pääse maalaamaan jälkeenpäin kun on laitteet ja putket paikallaan.

Viimeisimpinä vaiheina muotitettiin myös tekninenkuilu ja aloimme laittamaan sähköputkia verkkojen alle. Jos saisi vielä tämän kuun puolella yläkerran lattian valu kuntoon!

Alla lisätty 50mm finnfoam ja pinnassa 3 x tuulensuojalevy (Gyproc).
Ympärillä palovaahto.

Tasanteen muotin runkoa altapäin.

Tasanne ylhäältä päin raudoitettuna. On ehkä vähän yliraudoitettu...

Olohuoneen puoli raudoitettuna

Makuuhuoneen puoli kavennuksesta

Viemärinmutka muotitettuna.

Ja lopputulos on kutakuinkin tämmönen möykky.
(Kyllä siellä on rautoja ja pantoja kannattelemassa)


Yläkerran vessan lattiakaivo sekä lavuaarin putki apuvalettuna

KHH:n Kuravex pultattuna ja apuvalettuna paikalleen.

Teknisenkuilun muottia yläpuolelta.
Kuvan oton jälkeen tuli vielä vähän tukilautoja (näkyvät seuraavassa kuvassa)

Teknisenkuilun muotti kellarista päin. Näkyy myös maalattu seinä sekä katto.
Joni

1 kommentti:

  1. Jaksaa jaksaa! Hyvältä näyttää, onko pakkanen aiheuttanut vielä odottamia ongelmia?

    Millos työmaalla saa ohjatun esittelykierroksen?

    Saku

    VastaaPoista