sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kodinhoitohuoneen/pukuhuoneen suunnitelmia

Olen parin viikon ajan pyöritellyt kodinhoito-/pukuhuoneen suunnitelmia ja päätynyt jonkinlaiseen tulokseen (ja moni asia on siltikin vielä auki!).

Alunperin suunnitelmissa oli laittaa pyykkäyksessä tarvittavat koneet torniksi, mutta minua häiritsi ajatus massiivisesta pesutornista joka olisi ensimmäinen asia johon katse kiinnittyisi huoneeseen astuessa. Onneksi tilat antoivat juuri ja juuri myöden sen verran, että koneet saadaan vierekkäin ja tilaa jää allaskaapille, sekä pienelle kaapille likaisia vaatteita varten. Yläpuolelle tulee kippiovellinen kaappi jossa voi säilöä vaikkapa pesuaineita. Pikkuvessan vastaiselle seinälle sijoitetaan pari korkeaa kaappia, toinen toimii siivousvälinekaappina ja toinen hyllykaappina sekä pyykkikaappina liinavaatteille ja pyyhkeille. Pesualtaan yläpuolelle hankitaan haitarimallinen pyykinkuivausteline niille pyykeille, joita ei voi kuivausrummussa kuivata. Jos tällaisia pyykkejä tulee kerralla enemmän, turvaudumme perinteiseen omilla jaloilla seisovaan kuivaustelineeseen jonka saa pystyyn vaatehuoneen puolelle.

Kodinhoitohuoneen altaaksi on valittu (ja ostettu) Franken Tiira ja hanaksi on tulossa Oraksen Vega kuraharjalla. Ulko-oven eteenhän on myös tulossa Kuravex.

Kuvitelkaa taso myös koneiden päälle, Ikean ohjelma
(tai ohjelman käyttäjä) ei sitä osannut laittaa.

Korkeat kaapit ja pilkistää sieltä myös kulku vaatehuoneeseen.

Huoneen pohja.

Ovien kätisyyksiä on vaihdeltu pitkin matkaa monta kertaa, mutta nyt kun pesuhuoneen ja saunan valokatkaisijan paikat on päätetty ja tehty, ovi aukeaa oikealle ja oven vasemmalle puolelle sijoitetaan pieni penkki ja naulakot riisuuntumista ja pyyhkeitä varten. Sen takia tuo pieni likapyykkikaappi on sijoitettu tuolle puolelle, käytetyt kalsarit ja sukat pääsevät heti odottelemaan pesuvuoroaan. Pesuhuoneen oven oikealle puolelle tehdään jokin yhdistetty penkki ja puiden säilytyspaikka.

Hieman olen myös murehtinut huoneen värimaailmaa. Lattian väriksi valikoituu todennäköisesti musta tai harmaa, kaapit tulevat varmaankin olemaan valkoisia, mutta seinien värit mietityttää. Haluaisin jonkun kivan pirteän värin piristämään tylsää pyykkäämistä, mutta sen pitäisi myös sointua hirsipaneelin kanssa yhteen. Paneloimme tuon saunan ja pesuhuoneen vastaisen pitkän seinän hirsipaneelilla. Tällä hetkellä olen mieltynyt ajatukseen rauhallisesta vaaleasta turkoosista (esim Tikkurilan Aalto), mutta ei siitä montaa päivää ole, kun haaveilin keltaisesta seinästä (Tikkurila Keisari). Toki tämä ratkaisee myös paneelin värin. Samaa väriä olisi lähtökohtaisesti tarkoitus käyttää myös saunan puolella, tosin tätäkään ei ole vielä lyöty lukkoon. Alkuperäinen suunnitelma oli sävyttää paneeli kelopuun väriseksi, johon sopisi tuo Teknoksen kuultava väri T3043, mutta kun näin T3044 -sävyn mallipalan, ajatukset eivät olleetkaan niin selkeitä. Kyllä näistäkin asioista saa näköjään päänsäryn aikaiseksi. Onneksi valintaa ei ihan vielä tarvitse tehdä.

Paneelien värivaihtoehdot.
Päänsärky! Harmaat ovat
mahdollisia lattian värejä.
Raksalla on käynyt pyörähtämässä se kuuluisa savolainen supersankari, joten nyt Jonin veli on ollut avuliaasti auttamassa meitä jälkien korjaamisessa. Toisin sanoen, kipsilevyjen saumoja joudutaan hieman korjailemaan. Sen siitä saa kun päästää ensikertalaisen tekemään hommia ilman valvontaa! Onni onnettomuudessa, sillä uusiksi valittu kittauskama on mainiota tavaraa myös alakerran harkkoseinien tasoitukseen.

Maria

4 kommenttia:

 1. Meillä pesukone ja kuivausrumpu on sijoitettu vierekkäin n. 50 cm korkeiden laatikostojen päälle, jolloin koneiden alla olevat laatikot toimivat pyykkikoreina ja samalla koneiden täyttö on helppoa kun niiden luukut ovat vähän lantion yläpuolella. Koneiden yläpuolella sen sijaan on sitten normaalit kaapit. Ainakin meillä toiminut todella hyvin, joten voi olla harkinnan arvoinen ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotakin mietittiin, mutta sitten ei olisi käyttökelpoista tasoa ollenkaan.

   Poista
 2. Meillä on tummanharmaata laattaa (10x10) lattiat, valkoiset kaapit, harmaat laminaattitasot ja turkoosit (G366) seinät, joten tietenkin musta nuo suunnitelmat vaikuttavat tosi hyviltä :) Tykkään turkoosista juurikin kodarissa, tekee tilasta jotenkin raikkaan ja puhtaan, joka sopii hyvin pyykkäys- ja siivoustilaan. Meillä on lisäksi vaipanvaihtopiste tuolla, joten turkoosit seinät piristävät sitten sitäkin hommaa ja turkoosi on itseasiassa karannut lastenhuoneen seinäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä maku sulla! :) Vaikkei meillä lapsia vielä olekkaan, mutta kyllä niitä varmaan joskus tulee niin suunnitelmissa oli myös käyttää tuota tilaa joskus vaipanvaihtohommiin... Jälleen saa likapyykit suoraan oikeaan kohteeseen! Ja siksi pidän myös siitä että on tarpeeksi tasoa ja SYVÄ allas pyllypesuhetkiä varten.

   Poista