lauantai 24. toukokuuta 2014

Seinää nousee

Pitkästä aikaa vähän reportaasia raksan etenemisestä! Jonin veli on ollut meillä apuna, joten työnteon tahti on ollut hieman rivakampi kuin yhdessä tehdessä. Näin ensikertalaisilta menee puolet ajasta ihmettelyyn ja suunnitteluun, sekä työnteko on myös hitaampaa kun ei oikein vielä tiedä mitä tekee. Tuleva lankoni on kuitenkin kokenut, onneksi, joten tahti on rivakoitunut huomattavasti. Tuskin voimme tarpeeksi kiittää.

Sitten aiheeseen: yläkerrassa on siis pystytelty ja levytetty väliseiniä. Ulkoseinien kittaukset ovat korjauksien jälkeen miltei mallikelpoisia, hieman on joissain kohdissa vielä epätasaisuuksia, mutta ne saa korjattua helposti kun on sen aika. Ulkoseinät on myös pohjamaalattu, jännästi muuttui ilme sen myötä raksasta kodinoloiseksi. Jonain päivänä... Alakerrassa näky on hieman lohduttomampi, betoniharkkopinta huokuu raksaa ja siellä on (hallittu) kaaos. Sen raivaaminen onkin viikonlopun to do -listalla. Tilaa pitää raivata myös maanantaina saapuvalle keittiölle, sen toimitusta ei voinut enää lykätä kun niin myöhään havahduimme sen tuloon. Tällä kertaa on kuitenkin onni, että se tulee täysin palasina, joten säilöminen on hieman helpompaa. Ja onneksi emme ole myöskään tilanneet vielä mitään tasoja! Koneiden toimitusta sentään saatiin lykättyä heinäkuun puolelle. Saimme tällä viikolla myös vesimittarin taloon.

Tilanne on yläkerran osalta nyt sellainen, että levytyksiä ja runkojen tekoa ei kannata jatkaa ennenkuin ilmanvaihto ja sähköputkitukset ja -rasiat on asennettu. Suorat iv-putket ovat jo odottamassa raksalla asentamista ja eilen iv-vastaava kävi paikan päällä katsomassa räätälöityjen putkien tarpeen. Tästä en kuitenkaan kirjoita enempää, ettei menisi ihan löperöksi...

Kuvia! (Ilman niitä mitään ei ole olemassa tai tapahtunut.)

Joni on täytellyt kulmia.

Ensimmäinen läpivienti!

Vesivaraajakin sujahti paikoilleen kuin
se olisi suunniteltu sinne.

Valkoista pintaa.

Väliseinien rungot kasattiin lattialla ja nostettiin
kerralla pystyyn ja paikoilleen.

Liimalla ne pysyy!


Näkymät pieneen ja isoon vaatehuoneeseen
makuuhuoneen puolelta.

Näkymä makuuhuoneeseen khh:n
ovelta.

Olohuoneesta. Työmaalta näyttää...

Pikkuvessa.
Tänään on lepäilypäivä, helle aiheuttaa taantumaa työmotivaatiossa.

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti