sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Raksaviikko 83

Kahdeksankymmennenenkolmannen raksaviikon kunniaksi saatiin vihdoin takkaan tulet! Meillä on ainakin kunnolla kuivateltu takkaa, sen muuraushan valmistui jo maaliskuussa. Hormi kun ei ole vain perinteinen tiilihormi tai muuten peruselementtihormi, vaan kyseessä on HärmäAirin vesihormi. Piti siis hieman askarrella vesiputkien yms kanssa ja vaativathan nuo putket myös vesivaraajaa yms. Vaan nyt se on paikoillaan ja toiminnassa ja hyvä niin! Tiilerhin Terhi -takka myös lämmittää mukavasti jo nyt. vaikkei siellä ole erityisen paljon vielä voinutkaan puuta polttaa. Ohjeissa annetaan lupa 1,5-2 kilon puulasteille ensimmäisen viikon aikana. Lämmön huomaa parhaiten, kun on touhunnut olohuoneessa ja kipaisee hakemassa esim vaatehuoneesta jotain, ei se lämpö sinne asti vielä leijaile kun ei ole ilmanvaihto toiminnassa.

Muita edistysaskeleita on tapahtunut koteloiden ja seinien sekä ilmanvaihtokanavien kanssa. Vaatehuoneen kotelo on saatu tasoiteltua ja pohjamaalattua ja sen myötä vaatehuone onkin ensimmäinen tila joka on valmis viimeiselle maalipinnalle. Yläkerran wc:n seinä on myös levytetty loppuun nyt kun Joni sai viimeisteltyä kiertoilmakanavat. Samaan vauhtiin myös keittiön alaslaskun kotelo sai levynsä. Ja kun kipsilevyjen kanssa päästiin taas vauhtiin, levytettiin myös porrasaukon seinämät! Enää puuttuu siis kodinhoitohuoneen kipsilevyt teknisen kuilun kohdalta (ja leffahuoneen seinät, mutta ne jäävätkin jonnekkin hamaan tulevaisuuteen...). Myös liestuulettimen rööri vietiin paikoilleen, pääsee pekonikäryt harakoille.

Myös kattopaneelimme saapuivat perjantaina, päästään pian paneloimaan sisäkattoja noiden osalta. Paneeliksi valikoitui siis pitkähkön pohdinnan jälkeen saksalainen Kronoflooring Harmony XL. Väriksi tuli tuo white structured. Oli kyllä makean näköistä jo paketeissa, en malta odottaa että näkee miltä se näyttää katossa! Suomessa sitä maahantuo Karitma, jos on kiinnostusta kyseiseen paneeliin, heidän sivuiltaan löytyy jälleenmyyjät. Tätä paneelia ainakin pystyi tilaamaan vain täysin lavoin, koska se tuodaan suoraan Saksasta. Lavassa on bruttona n. 100 neliötä paneelia, meillä kokonaistarve olisi ollut n. 140 neliötä, joten olisi jäänyt 60 neliötä yli. Noin suurta määrää ei olisi huvittanut koittaa kaupitella ja säilöä sen aikaa. Siksi meillä tuota leveää paneelia siis tulee kuiviin "yleisiin" tiloihin ja makuuhuoneisiin tulee kapeampi Cellon mdf-paneeli. Kosteisiin tiloihin tulee joko tervaleppää tai haapaa.

Ja pitkän tekstin jälkeen vielä muutama kuva todisteeksi edistymisestä:

Hormi eristettynä yläpohjassa.

Tulta!

Porrasaukon seinämiä levytettynä.
Kodinhoitohuoneen oven suunnalta.

Tähän sijoitetaan "nöräyspiste", eli kompakti
työpiste esim. musiikin hallintaan tai
väittelyiden pilaamiseen googlettamalla.
Keittiön alaslaskun lippa. Siihen sisällytettiin
kiertoilman poisto ja ilmanvaihdon tuloventtiilit
olohuoneen osalta. Olohuone vaikuttaa nyt todella
korkealta kun tuo lippa on tuossa!
Kodinhoitohuoneen ja yläkerran wc:n kulmaus.
Oikeassa yläkulmassa pilkistää kiertoilman tulo.
Makuuhuoneen edusta sai myös pohjamaalin.
Makkari toimii tällä hetkellä myös
kodinkoneiden sijoituspaikkana.
Vaatehuoneen kotelo. Tuolla menee siis
ilmanvaihtokanava.
Paneelit odottelemassa asennusta. On kyllä
kivan leveää!

Tätä tarkoittaa white structured. Hienon hienoa
"röpelöä". Sitä ei erota enää metrin päästä.

Ensi viikolla saamme toivottavasi lämpöpumpun hörähtämään käyntiin ja seinien laatoitustyöt myös alkavat! Kivaa!

Maria

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei! Mistä tuo teidän paneeli on ostettu? Ja minkä hintaista se oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, paneelia tosiaan maahantuo Karitma ja sieltä valittiin meitä lähin rautakauppa toimittajaksi. Hinta oli meille 10,90e/neliö + rahti. Jos tuo valkoinen kiinnostaa, on hyvä ottaa huomioon se, että kuvio oli joka paketin päällimmäisessä paneelissa painunut kasaan. Meidän yhdessä lavassa tuli 25% hukkaa, mutta onneksi saatiin omat pois reklamoinnilla. :) Suomesta saa ainakin Bauhaussista yhtä leveää paneelia, mutta sille olen saanut tarjoushinnaksikin muistakseni n. 15/neliö + rahti.

      Poista