sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ja hommat jatkuu

Joulu meni ja vuosi vaihtui ja meillä ne hommat jatkuu aina vaan. Käytiin viikon lepolomalla Madeiralla juuri ennen joulua ja se teki kyllä hyvää, toki pidempäänkin olisi voinut jatkaa. Aurinkoa ja hyvää ruokaa (ja viintä) riitti!

Raksalla on tässä välissä puuhasteltu pääasiassa sähkötöiden ja kiviseinien tasoitusten kanssa. Yläkerrassa on nyt olohuoneen ja keittiön sähköputket vedetty ja osa on jo johdotettukkin. Mestarimme kävi nyt myös mittaamassa tehtyjen kosteuseristysten paksuudet ja riittävästi sitä olikin, haitarilla 0,4-0,6 mm (0,4 mm on minimivaatimus). Jos NYT sanon, että ensi viikolla päästään laatoitushommiin, toivon etten manaa sitä taas eteenpäin siirtyväksi.

Alakerrassa on nyt toivottavasti vedetty viimeiset kerrokset LR+-tasoitetta ja kunhan se kuivuu, pienet mahdolliset koloset voi sitten täyttää valmiilla tasoitteella jonka jälkeen saadaan loppuihinkin seiniin pohjamaali.

Yläkerrassa seinät ovat myös saaneet jo lopullista väriään ensimmäisen kerroksen verran ja täytyy kyllä sanoa, että lämpimämpi valkoinen teki heti hieman kodikkaamman tunnelman verrattuna sävyttömään pohjamaaliin. Seinien pääväriksi tulee siis NCS S 0502-Y, se on sama kuin väliovissa, listoissa ja jopa keittiömme yläkaappien ovissa.

Yksi mittauskohta. Oli kuulemma myös
jämäkästi tarttunut.

Pohjamaalin ja lopullisen sävyn eron näkee tästä. Ei viitsitty maalata
keittiön kaappien takaa kokonaan varsinaisella värillä, siksi raja.

Johdotettuja katkaisijoita.

Pari metriä putkea. Punainen ympyrä vasemmassa yläkulmassa
on yhden led-paneelin paikka.
Alakerran tasoitettua seinää ja raksakoira
yhdessä lempipuuhassaan. Onpa hyvä että on noita
paksuja kiviseiniäkin...

Muina välihommina terassi sai väliaikaiset kaiteet lavoista,
eipähän jää muuttokatselmuksen läpimeno
kaiteiden puutteesta kiinni.

Vielä on siis tekemistä, mutta nyt alkaa olla hommat siinä mallilla että pystytään viemään nämä kaikki lähes valmiit jutut loppuun asti, jolloin valmista alkaa tulla nopealla tahdilla. Toivottavasti.

Maria

8 kommenttia:

 1. Näin se vaan etenee. Oliko raskasta palata raksalle loman jälkee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän oli semmoset katkeransuloiset fiilikset! :D

   Poista
 2. Hienoa että hommat etenee ja jaksamista riittää teillä!

  Meilläkin on alaterassin kaiteina nyt kuormalavat, jotka vaihtuu sitten ripa-aidaksi ensi kesänä. Päiväkäveltiin muuten tänään Porvoon vanhassa kaupungissa, kyllä oli hienoa katsoa iltapäivällä kun valot syttyivät. Raatihuoneellekin oli tänään vielä vapaa pääsy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavat ovat kyllä monikäyttöisiä, meillä on noille suunniteltu muutakin jatkokäyttöä kunhan pääsevät vapautumaan tästä pestistä... :) Minä en ole tänäkään vuonna ehtinyt käydä katsomassa vanhan Porvoon jouluvaloja, jos sitten ensi vuonna!

   Poista
 3. Aurinkoloma kuulostaa ihanalle ja nuo "raksakaiteet" ovat ihan mun suosikit :D Jos eivät peittäisi maisemaa kovasti, niin olisihan nuo komeat ja vähän erilaiset pysyvästikin.
  Meillä taitaa olla sama valkoinen... tai sitten se oli 0500, mutta lähellä ainakin. Alkuunsa ajattelin, että onko liian keltainen, mutta valmiina näyttää aivan valkoiselta ja nämä peruslistat, ovet ja katto näyttävät paremmalta, kuin esim. jonkun paperin valkoisen kanssa.

  Tsemppiä rutistukseen, tästä hei taitaa tulla se vuosi, kun muutatte omaan taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo ne on kyllä mainiot! Peittävät kaiteet tulee muutenkin kyllä tuonne, mutta ei ehkä ihan istu maisemaan tuollaisenaan. ;)

   Muakin vähän jännitti että onko se liian keltainen, mutta ei kyllä ole yhtään liian keltainen, edes kolkossa työvalaistuksessa! Hyvä valinta oli kyllä. :)

   Kiitos, toivottavasti pääsee kantamaan tavaraa mahd. pian. Eihän se oli mistään muusta kiinni kuin omasta jaksamisesta!

   Poista
  2. Meille oli suunnitteilla tuo paperin sävy myös "valkoisiin" seiniin, mutta tämän myötä heräsi nyt ajatus tuosta lista-valkoisesta. Toiveissa olisi nimenomaan mahdollisimman hyvin listojen & väliovien kanssa saman sävyinen valkoinen. :)
   Ulos valkoisiin osiin tuo myös meidän ikkunan karmien kanssa saman sävyinen valkoinen valikoitui jo maaliksi, joten josko sen sitten sisällekin valkkaisi. :)

   Poista
  3. Ilmeisesti se Paperi-sävy on hyvin lähellä tuota sävyä myös, mutta ei kuitenkaan ole ihan sama. Monet sitä kuitenkin tuntuvat seiniinsä maalavan joten ei sekään mikään susihuono voi olla! :) Minä olen kuitenkin sen verran pedantti etten halunnut ottaa riskiä. Kannattaa aina tehdä ne koemaalaukset jos mietityttää. :)

   Meillä ei ulkona voinut oikein valita samaa valkoista ja nyt eletään viileän alumiininvalkoisen ja kaavan määräämän kermanvalkoisen yhteiseloa, mutta onneksi ne karmit ovat pienet! Pelleiksi otettiin tummanruskeat joten ehkä huomio kiinnittyy ensin niihin..? :D

   Poista