keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Keittiön välitila

Kun keittiö harmitti niin paljon, olin todella varautunut loppujen päätösten suhteen, kuten juuri välitilan. Se oli ollut "ongelma" jo alunalkaen, kun en varsinaisesti lämmennyt kaakeli-vaihtoehdolle, joten pyörittelin päässäni erilaisia vaihtoehtoja tapetista vaneriin ja pelkkään lasiin. Mikään ei kuitenkaan missään vaiheessa tuntunut omalta, joten annoin asian olla ja päätin odottaa ahaa-elämystä. Sitten sattumusten kautta meille ajautui mahdollisuus testata Wall+-laattaa, ja valitsin niistä kauniin Aalto-kuvion. Saimme käsiimme 2-laatuista laattaa jotka piti maalata ja maalasin ne samaan sävyyn yläkaappien ja seinien kanssa. Istutin pari laattaa tasolle ja pällistelin niitä siinä jonkun aikaa. Sekään ei kuitenkaan tuntunut jostain syyltä juuri oikealta ratkaisulta sillä hetkellä, mutta laitoin sen sitten muun keittiöahdistuksen piikkiin enkä ajatellut asiaa enempää. Kun tuli pikkuhiljaa aika tehdä välitila valmiiksi, ahdistus palasi enkä osannut kuvitella laattoja meidän välitilaan. Tässä vaiheessa en myöskään halunnut tehdä enää mitään huonolta tuntuvaa päätöstä (koska olen äärimmäinen tunne-ihminen), joten rupesin tutkimaan eri vaihtoehtoja jälleen ja internetin ihmeellisestä maailmasta bongasin useammankin ihmisen käyttäneen ihan vaan laastia välitilassa. Siitä nakkasin idean Jonille ja Joni kilttinä ihmisenä sen sitten toteutti minulle ja ai että, kuulkaas, se on juuri oikea juttu meille! Joten, nyt meillä on välitila pinnoitettu saneerauslaastilla, sen väri vain pitäisi päättää vielä, ja siinä te saatte auttaa!

Joni levitti ja minä seurasin sienen kanssa perässä hiertämässä.

Tällainen näky odotti aamulla raksalle saapuessa (älkää välittäkö sotkusta).
Laasti on vielä märkää, se vaalenee melko paljon vielä.

Tästä muodostui heti "lempinäkymä" keittiössä.
En ole niin hyvä kuvaamaan että fiilis välittyisi sinne teille asti, mutta itse olen ainakin todella innoissani tuosta! Pitkästä aikaa tuli keittiön suhteen "joooooooooo, näin sen pitää olla" -fiilis, ihanaa. Väri pitäisi vaan tosiaan päättää, alunperin olin miettinyt samaa valkoista kuin muissa seinissä, mutta yllättäen kun laasti oli märkänä tummaa, ihastelin sitäkin. Sen ollessa tumma alakaapit ja tason sävy korostui kivasti ja seinäkaapit ikäänkuin katosivat katseen kohdistuessa alas (mikä on se juttu mitä olin hakenut). Aivan musta ei todennäköisesti sopisi harmaan kaveriksi, mutta miltähän näyttäisi jokin tummanharmaa sävy, jopa sama kuin laatikoissa? Pohdin myös että maalaisin välitilan mahdollisimman samansävyiseksi takan kanssa, jolloin ne olisivat "pari". Sävyä ei kuitenkaan todennäköisesti saisi ihan samaksi, joten joku tarkkasilmäinen saattaisi bongata eron. Ja miltä näyttäisi vaalea harmaa valkoisen ja tummanharmaan kaverina? Vai odotanko laastin kuivuvan ja jätän sen sitten ihan sellaiseksi ja suojaan sen vain jollain millä pinta tulisi hieman helpommaksi puhdistaa?

Ideoita otetaan vastaan avoimin mielin, en tosiaan ole vielä edes hieman kallistunut mihinkään suuntaan (paitsi ehkä vähän siihen tummaan kuitenkin...).

Liittyen edelliseen kirjoitukseen, loput keittiötavarat tulivat luvatusti tänään keskiviikkona ja kaikki oli ehjää. Emme ole vielä pääseet luonnollisesti asentamaan niitä, joten hieman vielä joutuu sitä jännittämään. Toivon kuitenkin että tässä ei olisi enää kuin se apteekkarinkaapin korjaus ja homma olisi sillä selvä, se olisi meille kaikille paras ratkaisu!

Maria

10 kommenttia:

 1. Hyvä, että keittiöasiat Edes hieman etenevät oikeaan suuntaan. Olen kyllä sitä mieltä, että Gigantin pitäisi madella sun edessä big time, eli isoja hyvityksiä pitäisi tulla...

  Mutta kysymykseesi, niin itse varmaan jättäisin ainakin alkuunsa ihan vaan noin. Sitten makustelisin sitä valmiina ja maalaisin myöhemmin jos siltä tuntuisi. Kiva, että hyvä välitilaratkaisu löytyi. Itsellä ei myöskään ole niin minkäänlaista visiota siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä ihan vaan noin viitsi jättää, tuommoinen imaisee kaikki rasvatahrat, että ainakin joku lakka pitäisi laittaa. :) Pitää pohtia!

   Ja minäkin olen kieltämättä samaa mieltä tuosta asenteesta, ei vaan jaksaisi nyt vääntää kovin paljon enää.

   Poista
 2. Upeaa tuli!!! Hieno :)
  Minä jättäisin ehkä tuolle laasti pinnalle, mutta millä sen suojaa? Olisin halunnut takan laastilla mutta arkkitehti sanoin että se olisi ollut liian haastava pitää puhtaana...? En tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin pidän paljon. Päivällä ajattelin että voi vitsi, voiko minun kodissani olla jotain noin kivaa... :D

   Laastin sävy on kuivuttuaan edelleen ehkä hieman liian ruskea, joten kyllä se pitää sävyttää jollain, kysymys onkin sitten että millä? Kuultavan sävyn saisi aikaan saunasuojalla, peittävämpään maalilla... Valintoja, valintoja... Onneksi suunta on kuitenkin oikea! :)

   Poista
 3. Hieno valinta perinteisten laattojen ja lasien sijaan! Väriä ehkä mutustelisin vähän ajan kanssa :) Tämä on myös minulla ollut mielessä välitilaksi, eli mitään laattaa tai lasia siihen ei näillä näkymin laiteta.

  Hienoa, että kalusteet saapuivat ehjänä. Todella ikävää, että Gigantti kohtelee asiakkaitaan noin huonosti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meinaa mutustella ajan kanssa, pitää se tosiaan suojata kyllä jotenkin. Rasvatahrojen päälle kun ei edes voi maalata kovin hyvin tai pinta pitää peitsata eikä se ole kovin miellyttävää puuhaa. :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Mulla on hiukan samanlainen ongelma, että en jotenkin saa kiinni siitä, mitä haluaisin meidän keittiön välitilaan laittaa. Tai no meillä ei ole kuin kuivauskaapin kohdalla varsinainen välitila ja lisäksi on kulmalieden yläpuolella oleva kotelo. Noihin pitäisi jotain keksiä, kun keksisi mitä... Tuo tekemänne laastiratkaisu on ehkä jotain hiukan samankaltaista lopputulokseltaan kuin mikrolaasti?!? Yhdellä tutulla tuli sellaista keittiön välitilaan - siihen tosin tuli päälle jokin lakka tms. Ja sen tiedän, että jos lakka on vähänkin huonommin levitetty, rasvatahrat näkyy heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan aika samanlaista, olen kuitenkin siinä käsityksessä että se mikrosementti on hieman hienompaa kuin karkea saneerauslaasti. Ratkaisin väriasian ja maalasin samalla sävyllä kuin alakaappien väri ja ainakin ensimmäisen kerroksen jälkeen näytti tosi hyvältä jo! :) Postailen aiheesta kun se on valmis.

   Poista
 5. Miten olette toteuttaneet tuon kuivauskaapin? Epoqilta kun ei taida saada valmista kaappia?

  VastaaPoista
 6. Miten olette toteuttaneet tuon kuivauskaapin? Epoqilta kun ei taida saada valmista kaappia?

  VastaaPoista