sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Takapihan hommia

Viimeksi esittelin teille pihasuunnitelman ja nyt sen toteutuskin on taas hieman edennyt!

Ennen juhannusta rakennettiin suurin osa poluista kivituhkasta, viimeisteltiin metsän rajaan tuleva pengerrys, korjailtiin muureja ja leviteltiin sepeliä terassien alle. Juhannus käytettiin kivien kaivamiseen maasta ennen mullan levitystä ja heti juhannuksen jälkeen päästiinkin mullanlevityshommiin ja eilen kylvettiin nurmikko sekä asennettiin pari valaisinta takapihalle. Tai siis niiden tolpat ja johdot, valojahan niihin ei tule varmaan ennenkuin saadaan puuliiteri rakennettua ja se taitaa jäädä vasta kesälle 2017. Toistaiseksi liiterin paikalla polttopuiden säilytystilan virkaa toimittaa lavoista rakennettu häkki.

Nurmea kylväessä oli kyllä jatkuvasti sellainen "mulla ei ole aavistustakaan mitä olen tekemässä" -fiilis, joten toivotaan että se sieltä kasvaa! Sama tunnehan on tosin ollut päällä koko rakentamisen ajan ja ilmeisesti tuurilla ollaan onnistuttu saamaan käyttökelpoisia tuloksia aikaan. Meillä meni nurmen kylvöön muuten yllättävän kauan aikaa. Kuuman päivän vuoksi aloitimme hommat vasta kuuden jälkeen illalla ja ajateltiin, että tehdään tämä nopeasti nyt ja lähdetään sitten vaikka terassille... No, kevyet kuusi tuntia myöhemmin raahauduin kastelun jälkeen sisälle aivan rättiväsyneenä, likaisena ja märkänä, ei siinä kyllä terassit enää olleet mielessä. Muuten homma olisi varmaan hoitunut hieman rivakammin, mutta multa oli ehtinyt kuivua kovaksi pinnaksi ja sen aukikaapiminen oli hidasta ja raskasta hommaa. Ja pakkohan se oli tehdä, että saatiin mullan sekaan kalkkia ja ne siemenet. No, nyt on tehty. Meidän siemensekoituksessamme on niittynurmikkaa, puisto- ja punanataa sekä raiheinää ja lisäsin sekaan myös sitä valkoapilaa. Tuo takapihahan on suhteellisen paahteinen, joten valitsin sellaisen seoksen jonka pitäisi kestää hieman paremmin kuivuutta ettei tarvitse vettä holvata litroittain nurmikon vuoksi.


Yksi kolmesta kivikasasta.
Mullat levitelty.
Kivituhkapolkua.
Kaapelit maassa.
Tolpat paikoillaan!
Kasteluhommia!
Viime hetken lisäyksenä pyöriteltiin kivi
tontin nurkkaan.
Bonuksena kaupunki on aloittanut
asfaltointityöt!
Valaisimiksi valitsin antiikkipronssiset Käpy-valaisimet. Ne herättävät varmaan monessa erilaisia tuntemuksia, mutta minun mielestäni ne sopivat metsänreunaan kuin nenä päähän!
Kuva: Hobby Hall

Seuraavaksi pitäisi viimeistellä etupihan kulkuväylät ja sen jälkeen pihat kaipaavatkin enää terasseja ja viimeisiä istutuksia. Ihana tunne! Iloa tuo myös se, että tontin reunaan jätetty metsänpohja on ihan sinisenään mustikoita. Ehkä sen verran viitsin kerätä, että käyn sieltä hakemassa niitä siltä muutaman neliön alueelta mitä metsää jäi.


Maria

2 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää edistyvän! Nuo käpy-mallin lamput tuovat aina ihanan nostalgiaryöpyn, vanhempieni luota kun löytyy pihalta samanlaiset! Huipulle näyttää siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän ne joo taitavat monessa herätellä nostalgisia tunteita, eikä se ole yhtään huono asia. :)

      Poista