sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Saunaosaston tilanne

Olen viimeksi blogissa kertonut saunaosastosta toukokuussa, vaikka se on ollut viime kuukausien ajan eniten kaivattu asia ja koko ajan päällä oleva työmaa. Instagramin puolella olen vilautellut vähän kuvia saunan suhteen, mutta olisi kyllä paikallaan ihan kunnon tilannekatsaus!

Status on siis edelleen "työstämisen alla", mutta yksi pala kerrallaan se loksahtelee kohti valmista ja löylyt alkavat olla pian jo saavutettavissa. Sitä ennen pitää tosin vielä vedeneristää lattia, laatoittaa se, rakentaa lauteet ja tehdä vielä viimeistelyt. Mutta ihan kohta siis! Saunaosasto on sisustusratkaisuiltaan ehkä allekirjoittaneelle kaikkein mieluisin, se on tila missä olen uskaltanut valita niitä juttuja, mitä olen OIKEASTI halunnut. Ainut kompromissi on lattia, johon olen ihan alunperin halunnut jotain muuta kuin laattaa, mutta ei valitsemamme laatta huonokaan ole. Sitä on jo kodinhoitohuoneen lattiassa ja se jatkuu samana myös pesuhuoneeseen ja saunaan, joten sitä olen saanut katsella jo vuoden päivät tyytyväisenä.

Pesuhuoneen ja osittain myös saunan seinille tuli isohkoa betonia jäljittelevää laattaa, suihkujen taakse ja shampoohyllyjen takaosaan tuli valkoista mosaiikkia. Kaikki seinälaatat saumattiin vaaleanharmaalla saumauslaastilla. Katto on paneloitu vähäoksaisella kuusipaneelilla. Saunan seinät tehtiin myös kuusipaneelista, joka käsiteltiin mustaksi Liberonin Sauna -sävytteellä. Pidän sävyn satiinisen himmeästä kiillosta. Eli 5/5, kuten internetissä on nykyään tapana arvostella. Kiuassyvennys pinnoitettiin loppujen lopuksi antiikkilaastilla, joka sävytettiin mustaksi rautaoksidilla. Tämä olisi kannattanut tehdä vasta saumaamisen ja paneloinnin jälkeen, koska nyt me saadaan vielä korjailla pintaa hieman uudestaan (lue: vetää koko pinta kerran läpi, koska väristä ei kuitenkaan tule samaa kuin ensimmäisellä kerralla). Lauteista tulee L-muotoiset ja Joni tekee ne itse. Materiaaliksi valikoitui kuusi. Sauna ja pesuhuone rajautuvat toisistaan kirkkaalla L-muotoisella lasiseinällä ja -ovella. Juhannusviikolla lasiliike kävi asentamassa jo kiinteät osat, ovi laitetaan paikalleen kunhan saamme suurimmat sotkemiset pois, ettei vain kävisi mitään... Lasimme asennettiin liimaamalla ilman mitään kiinnikkeitä, joten ilme on todella eleetön. Ovikin on karmiton, joten yleisilme pysyy kevyenä.

Löylyhuone ovelta.
Kiuassyvennys (ja romua).
Löylyistä pesuhuoneeseen. Mosaiikin saumoissa
ei ole värivirheitä, ne ovat vain märät.
Shampoohyllyt. Ei ole edes käytössä vielä,
mutta työnsä arvoiset!
Ovi puuttuu.
Lasitusta juuri liimattuna, siksi tuet.
Seinien sävytteestä voin sanoa, että se oli kyllä hyvää tavaraa. Sävystä tuli oikeasti musta jo yhdellä käsittelykerralla. Hieman vetistä se oli, joten jos vaan mahdollista niin käsittely kannattaa tehdä ennenkuin paneelit menevät seiniin. Itse tein käsittelyn lakkapensselillä, mutta ehkä jokin vaahtomuovisivellin voisi toimia jos käsittelee vanhoja pintoja. Tässä arviossa ei ole sitten mitään kytköksiä Liberonin suuntaan. Me törmäsimme tuotteeseen viime syksynä Habitare-messuilla ja ihastuin siihen välittömästi. Netistä ei kuitenkaan ole löytynyt käyttökokemuksia, joten tässä nyt toivottavasti yksi jollekin joka sitä kaipaa!

Maria

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos tästä! Meillä on ulkosauna rakenteilla ja olen etsinyt tuotetta jolla paneelit saisi oikeasti kauniin mustaksi eikä likaisen ruskeaksi niinkuin usealla tuotteella tuntuu tulevan. Tosi kauniit seinät nämä, päätöstä ei varmaan ole nyt vaikeaa tehdä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Ei tosiaan tullut ruskeaa, vaan oikeasti mustaa. :)

      Poista