tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden lopuksi

Vaikka suunnitteluhommat aloitettiinkin vuoden 2012 puolella, varsinainen työnteko käynnistyi viime keväänä. Monet kirosanat ja itkut on väännetty ja päästetty projektin edetessä, mutta paljon on ollut myös ilon aiheita ja mahtavinta on ollut nähdä kuinka olemme saaneet omin kätösin aikaiseksi jotain meille niin tärkeeä, omaa kotia. Olemme olleet onnekkaita, koska mukanamme projektissa on ollut paljon osaavia ja auttavia ihmisiä. Kauhutarinoita on luettu, mutta ainakaan vielä ei ole yksikään osunut omalle kohdalle. Ja talvikin on ollut erittäin suotuisa rakentajalle.

Kiitos jo nyt kaikille teille jotka koette kiitoksen ansaitsevanne! Erityiskiitos meidän molempien vanhemmille jotka olette auttaneet monessa asiassa, emme olisi päässeet edes alkuun ilman teidän apuanne ja tukeanne.

Haluan myös kiittää rakasta Joniani, joka on urheasti jaksanut ahertaa talon parissa. Muista, että Roomaakaan ei rakennettu päivässä.

Tässä pieni kollaasi matkan varrelta eri vaiheista:Tonttikaupat tehty.

Maatyöt alkoivat aurinkoisessa säässä.
Anturavalu peiteltynä.
Ensimmäinen seinävalu.
Kolmen viikon harkkohommien jälkeen näytti jo tältä.
Ontelot asennettuna.
Alakerran lattiavalu.
Talon runko valmiina, terassin kattotuolit puuttuivat.
Vesikatto valmis.
Tuulensuojalevyt asennettuna.
Kattotiilien asennusta.


Ikkunoita ja villoitusta.
Ulkoverhoilua.
Tältä se nyt näyttää ulkoapäin!


Matkaa on vielä, mutta ei niin paljon kuin aloittaessa.

Hommat siis jatkuvat meillä, ehkä jo puolen vuoden päästä voin tehdä uuden katsauksen ja esitellä muuttokuntoista taloa.


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014!

Maria (ja Joni)

2 kommenttia: