sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Portaiden pinnoitus

Jatketaan samalla teemalla kuin viime viikolla, eli portailla. Viimeksi oltiin päästy ratkaisuun kaiteista ja sen myötä ajatukset suuntautuivat myös portaiden pinnoittamiseen. Siitäkin aiheesta on tullut murehdittua useampaan otteeseen ja käytiinpä siitä mainio keskustelu Facebookin Raksakimppa -ryhmässäkin. On mietitty pelkkää maalia, vaneria, laminaattia/parkettia, korkkia, tekstiilitapettia, vinyylimattoa... Ja kaiken tämän jälkeen on palattu lähtöpisteeseen, eli (tekstiili)mattoon. Jo alunalkaen suunnittelin, että portaat pinnoitetaan matolla, koska lämmittämättömät betoniportaat ovat melko kylmät paljaille jaloille. Pitäisi vain luottaa aina siihen ensimmäiseen intuitioon, se kun tuntuu olevan se oikea tie kulkea!

Jälleen kerran hakukoneiden palvelimet ovat huutaneet ja on selvitelty useampaa mattovaihtoehtoa. Sattumien kautta törmäsin Tarkettin tekstiilimattoihin, joista sitten tilasin ison kasan näytepaloja (ja vielä pariin otteeseen). Omaksi mallisuosikikseni valikoitu Strata -malli, kun taas Joni oli enemmän Robustin kannalla. Tässä asiassa en kuitenkaan enää suostunut antamaan periksi, vaan pidin pääni. Nyt vain piti päättää väri. Ensimmäisessa satsissa tilasin vain kaksi eri sävyä (Stone ja Concrete), monitori kun ei toistanut sävyjä ihan oikein. Toinen sävyistä, Stone, sopi lämmöltään hyvin muihin lattioihin, ja se valittiinkin ensimmäiseksi jatkoon. Concrete oli vaaleampi, mutta aivan liian kylmä. Jäin kuitenkin miettimään, olisiko niin tumma kuitenkaan sopiva ratkaisu muuten vaaleaan yleisilmeeseen, ja tulisiko kontrastia liikaa. Kävin pariin kertaan surffailemassa uudelleen Tarkettin sivuilla ja rohkaistuin sitten pyytämään, saisinko muutamasta väristä näytteet vielä. Näitä olivat Silk, Earth, Mole ja Slate. Kun näytteet sitten saapuivat, voittaja pomppasi heti esiin, jo ilman vertailua muiden lattioiden kanssa; Earth. Samaa sanoi myös tuleva naapurin rouva. Mies oli kuitenkin enemmän Silkin kannalla, joten, tehdään pieni "huutoäänestys". Kumman sinä ottaisit ja miksi? Omat perusteluni ovat, että vaaleampi sävy on ainakin minun silmissäni tismalleen sama kuin muiden lattioiden sävy ja sävy on jollain tavalla rauhallisempi, mutta siinä on kuitenkin jotain twistiä. Silk saattaisi sopia paremmin portaiden paneelin kanssa, mutta en ole päässyt vielä vertailemaan, koska paneelit ovat hyvässä jemmassa raksalla (lue: jonkun kasan alimmaisena).

Pahoittelen kuvien huonohkoa laatua, mutta saanette idean kuitenkin....

Kilpakumppanit vierekkäin, Earth ja Silk.
Earth ja lattian sävy.
Silk ja lattian sävy.
Kaikki tilatut Strata-mallit, vasemmalta oikealle:
Slate, Mole, Stone, Concrete, Earth ja Silk.

Ja vielä sananen asiakaspalvelusta: kun selvittelin pinnoitteen kohtaloa, hain usealla eri hakusanalla vaihtoehtoja ja sain huomata, että eräs pohjoismainen rautakauppaketju myy myös kokolattiamattoja. Heidän sivuillaan kuitenkin ilmoitetaan, että näytepaloja voi tilata n. 4 euron hintaa vastaan. En periaatteesta halua maksaa mistään pienestä (5cmx5cm) kokoisesta palasta yhtään mitään, joten kävin kysymässä paikallisessa liikkeessä josko he voisivat ystävällisesti tilata palat liikkeeseen ja voisin sitten siellä käydä katsomassa. Ajattelin sen olevan ihan läpihuutojuttu, tuskin olen ainut joka mahdollisesti haluaisi nähdä lattiamateriaalin livenä ennen ostamista vaan ei... Selitykset olivat niin erikoiset sille, miksei näytteitä voisi tilata etten vieläkään käsitä mitä siellä oikein tapahtui, pääasiallinen viesti oli kuitenkin se, että kun se on niin kovin hankalaa tilata kun ne ovat verkkokauppatuotteita. Ahaa. Toista taas oli Tarkettin palvelu, minulle toimitettiin kasa paloja maksutta ja erittäin nopeasti kotiin, osa piti vielä tilata Ruotsista asti ja mukisematta toimitettiin myös lisäpalat ja neuvottiin ystävällisesti mistä tuotteita voisi tilata suositushintoja myöten. Pari kysymääni kuosia vinyylimatoista oli myös lakkautettu, mutta ystävällinen asiakaspalvelija selvitteli onko niitä vielä jossain jäljellä ja olisi ottanut jemmaankin ne jos olisin niitä halunnut ostaa. Ja kaikki tämä ilman, että on edes ollut varmaa haluanko ostaa heidän tuotteitaan. Joten hyvät myyntityössa olevat ihmiset, vaikkei myyntiä taatakkaan, hoitakaa homma huolella kotiin, myös hyvät uutiset ja suositukset liikkuvat. Ja mikäli se on minusta kiinni, en aio ostaa ainakaan meidän paikallisesta ketjuliikkeestä yhtään mitään...

Mutta, eikun kommenttia vaan laatikkoon, kumpi sävy on mieleisempi! Ja hei, lukukertoja on kertynyt jo yli 60 000! KIITOS!

Maria

12 kommenttia:

 1. Täältä ääni Earthille. :)
  Kuva a näyttö voi toki vääristää värejä paljonkin, mutta Silk vaikuttaa hieman beigeltä tai jopa aavistuksen kellertävältä. Veikkaan että Earth on ajattomampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silk on beige ja lämmin, joten ihan oikein näit! :)

   Poista
 2. Silk... joskin itse ottaisin Slaten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slate on hyvä sävy myös, mutta meillä on vaalea koira ja josta lähtee paljon karvaa ja tulisin hulluksi kun karvat paistaisivat jatkuvasti tummasta matosta. :)

   Poista
 3. Earth, tosin concrete toimis mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Concrete on vaan niin kovin kylmä, ei sovi yhtään muihin sävyihin. :D

   Poista
  2. tuo kontrastia! mullaki on hieno ku aika paljon on kämpäs uutta ja värisävyt on mustavalkoset atm. paitsi 2 tuolia, sohva ja sohvapöytä ni ne hajottaa hienosti kaiken. Mut ehkä täs parin vuoden sisällä sais sit ostettua uudet tuolit sohvat ja pöydän ni sit mulla on mustavalkonen kämppä

   Poista
  3. Eijei, kontrasti on ok, mutta sävyjen pitää olla silti samaa lämpöä.... :) Kyllä tonne kontrastia tulee ihan riittävästi, näätpähän sit!

   Poista
 4. Earthille ääni täältä :) Silk liian beige mun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuntuu olevan jo pikkuhiljaa taputeltu... :)

   Poista
 5. Earthille ääni täältä, Silk on aika retron värinen...

  VastaaPoista