sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Muovit seinissä

Nämä rakentamisvaihepostaukset ovat jotenkin niin kovin epäinspiroivia, mitä jännää on kertoa siitä että meillä on nyt höyrynsulkumuovit seinissä ja teipattuna ja pystykoolaukset tehtynä? No ei mitään, ainakaan emännän mielestä.

Merkattiin tänään Jonin kanssa tulevien väliseinien paikkoja, koska seuraava työvaihe on reikien tekeminen lattiaan viemäreitä varten. Se oli sitten inspiroivaa! Vaikka kaikki mitat näkyy paperilla niin ei sitä käsitä ennenkuin näkee sen käytännössä. Esimerkiksi olin hiljaa huolissani saunamme koosta, reilu 2m ylälaudeleveyttä kuulosti kovin pieneltä. Jonilla oli kuitenkin ässä hihassa ja saimme kikkailtua sinnekkin lisää tilaa; ensimmäisessä kuvassa näkyvän syvennyksen avulla.Sauna ja suihku. Ympyrä merkkaa hormin paikkaa.

Yläkerran pikkuvessa, taustalla koiran raksapeti,
Keittiön suuntaan.


Raksakoira,
joka makoilee mielummin
 kylmällä ja pölyisellä
 betonilaatalla kuin viltin päällä.
Seuraavaksi ryhdymmekin piikkaamaan reikiä lattiaan, seuraava tärkeä virstanpylväs onkin saada yläkerran lattia valettua.

Tällä viikolla tilasimme myös takan! Malliksi valikoitui Tiilerin Terhi Funkkis, tosin koska meille ei kelpaa mikään sellaisenaan, lisäsimme siihen yhden hyllyn. Väriksi olemme valinneet vaaleanharmaan rappauksen ja luukkujen ympärille mustan mosaiikkilaatan. Takkaluukku on tummanharmaa teräs ja leivinuunin luukku musta. Muuraustyö tehdään todennäköisesti helmikuun alussa, riippuen siitä millä aikataululla saadaan tuo lattia valettua.

Monet ovat kysyneet rakennusprojektin tullessa puheeksi meiltä, että aiommeko viettää joulun uudessa kodissa. Noh, aiomme, tosin hieman eri merkeissä kuin kysyjät todennäköisesti tarkoittivat. Olemme molemmat lomalla ja tarkoitus olisi paiskia pari viikkoa töitä että saadaan homma etenemään kunnolla. Tai ainakin se on aikomus, katsotaan sitten loppiaisena kuinka paljon sitten saatiinkaan aikaiseksi.

Kaikille rauhallista ja levollista joulua, syökää, juokaa ja nauttikaa levosta. Talvipäivänseisauskin meni jo, joten tästä lähtien mennään taas valoa kohti!

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti