torstai 5. joulukuuta 2013

Pintaa ja värejä

Tällä viikolla olemme (lue: Joni on) työstäneet pintoja sisällä ja ulkona. Ulkoverhoilu on lähes valmis ja sisällä pinnoitimme teknisen tilan lattian. Tuotteeksi siihen valitsimme Teknos Teknofloor 500F:n (aukeaa pdf:nä).

Lunta tulvillaan...

Sävy on T4017

Laite"kuja".
Allekirjoittanut on puolestaan uskaltanut jo hieman haaveilla sisävärien valitsemisesta ja pähkäillyt lopullista talon väriä. Rakennuslupahakemukseen valitsimme talon pääsävyksi Teknoksen 7251 ja korostussävyksi sävyn numero 7451. Mutta koska naisella on lupa muuttaa mieltään, olenkin alkanut tässä vaiheessa haaveilemaan sävystä numero 7751. Korostussävyä käytettäisiin otsa-, nurkka ja pielilautoihin sekä terassin ja katoksen palkkeihin ja rimoitukseen. Ja jos pielilautoihin, niin hankkisimme myös ikkunapellit samaan sävyyn maalattuina. Tuon suhteen olen vain pähkäillyt, että näyttääkö se hölmöltä jos pielilaudat ovat tummat ja ikkunan karmit valkoiset? Toisaalta, karmit ovat aivan puhtaan valkoiset ja talosta tulee tuollainen kermanvärinen niin talo saattaisi näyttää likaiselta. Hankalaa! Myös tulevan aidan tulee olla tummempi sävyltään. Ulko-ovemme sekä autotallien ovet tulevat olemaan tummanruskeita, niissäkin on tietenkin käytetty kahta eri värikarttaa; autotallin ovet ovat sävyä RAL 8014 ja ulko-ovet kulkevat värikoodilla RR32. Miksei voi olla vain yhtä universaalia väritaulukkoa, kysynpähän vaan..??


7251

7451

7751

RAL 8014 (autotallin ovet)

RR 32 (talon ovet)

Sisäsävyistä olen onnistunut päättämään vain päävärin, joka on Jeldwenin sisäovien perusteella valittu, Teknoksen T1337. Lattia"materiaaliksi" olen valinnut maalatun betonin johon ihastuin kovasti Tampereen asuntomessuilla. Siinäkin sävy mietityttää, mutta tällä hetkellä johdossa on Teknofloor Aquan sävy T4019. Maalattu betonilattia olisi oikeastaan koko talossa, tosin märkätilat käsiteltäisiin niihin sopivalla tuotteella ja alakerran tuulikaappi, aula ja kylpyhuone saattaa saada lattiapinnakseen laatat. Onneksi (?) ihan vielä ei tarvitse päättää!

 
T1337

T4019 (sisälattiat?)


T4017 (tekninen tila ja autotalli)
Vinkkejä ja ehdotuksia otetaan vastaan, eritoten koskien pielilautojen väriä ja sisälattioiden väriä. Jos jollakulla on ihan omakohtaista kokemusta tuosta Teknofloor Aquasta niin se olisi mahtavaa!

Lopuksi kevennys, Joni on tasoittanut meidän teknisen tilan seinään oman kotitontun:
Toivottavasti surunaama ei kerro talosta itsestään!


Nyt toivotan kaikille lukijoille rauhallista itsenäisyyspäivää!

MariaEi kommentteja:

Lähetä kommentti