perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen DIY-tekele!

...tai ainakin ensimmäinen koskien uutta kotia!

Jäin itsekseni kotiin ja kun en oikein osaa siivoushommia kummempia tehdä itsekseni raksalla, päätin tehdä pienen DIY-projektin torstai-illan iloksi.

Olen saanut äidiltäni joskus opiskeluaikoina keittiönjakkaran, jonka väristä ei sopinut urputtaa silloisessa taloustilanteessa. Olin vain kiitollinen sen olemassaolosta, koska minua ei ole siunattu erityisen hyvällä ulottuvuudella.

Värinä oli siis melko punainen ja tummahko puu, ehkä pähkinää? Olen itse vaaleamman ja viileämmän ystävä. Jakkara on kuitenkin täysin käyttökelpoinen, metallirunkonsa vuoksi myös erittäin jämäkkä. Ei oikein raaskinut siis eroonkaan siitä hankkiutua, joten väri pitäisi saada vaihdettua. Eräällä rautakauppareissulla silmiini osui askartelijoille tutuksi tullut DC-Fix -kalvo. Tuote on käytännössä hieman paksumpaa, värillistä (tai väritöntä) kontaktimuovia. Tein pikaisen heräteostoksen ja maksoin joitain euroja (en nyt muista yhtään hintaa). Illalla sain sitten inspiraation hoitaa homman. Aloitin sen pesemällä päällystettävät pinnat huolellisesti, ettei mahdolliset rasvajäljet heikentäisi tarttuvuutta ja hätistelin koiran kauemmaksi ettei liimapintaan tarttuisi niin paljon karvoja (joita sain kuitenkin nyppiä kalvosta, huoh).

Alussa ruma, mutta käytännöllinen.
Mätsää hyvin nykyisen asumuksemme
keittiön lattiaan!

Irroitin askelmat. Jännästi koneet ovat jossain
 muualla kuin kotona....
Viimeistä viedään!
Tadaa! Valmis! Anteeksi kamalasta
valokuvasta.

Että semmoinen projekti! Onnistumisprosenttikin oli kohdallaan kun vain yksi kolmesta askelmasta meni uusiksi, koska laitoin puunsyyt menemään pystyyn, vaaka kuitenkin näytti paljon paremmalta. Jakkara on paljon hienompi elävässä elämässä, tulette varmasti näkemään sitä viimeistään kun kuvaillaan valmiin talon sisustuksia.

Voin kyllä suositella tuota kalvoa kaikille jotka haluavat uudistaa pintoja nopeasti ja edullisesti. Hieman vaatii suunnittelutaitoa jos on paljon kulmia, mutta monet ovat saaneet esimerkiksi laminaattitasonsa uudistettua mahtavalla tavalla kyseisen kalvon avulla! Kalvoon ei minulla jäänyt kuplia, mutta jos päällystää isompaa pintaa kannattaa harkita esim mikrokuituliinaa tai jotain lastaa että kalvon saa hinkattua tarpeeksi jämäkästi paikoilleen. Ja jos (kun) menee pieleen, kalvo irtoaa suhteellisen helposti ja tarttuu vielä uudelleen.

Maria

2 kommenttia:

  1. Pikkasen parempi kuin mun päällystystyö. Leikkasin vaan ympyrät ja liimasin päälle! :) (Pyöreä pinta toki oli kyseessä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjotusta ja uskallusta, ei siinä paljoa menetä! :)

      Poista