maanantai 21. heinäkuuta 2014

Alakerran seinää

Alakerrassa on aloitettu väliseinärunkojen teko ja seinien levytys. Tavoitteena on saada kaikki seinät levytettyä tällä viikolla. Nyt onkin alkaakin olla se projektin vaihe, kun pitää tehdä huoneita, ei ole enää isoa tilaa pitkän ja/tai leveän tavaran säilyttämiseen. Onneksi on kesä ja onneksi on iso, katettu terassi. Muuta ei tarvinne sanoa.

Edistymistä on tapahtunut niin sisällä kuin ulkona sekä ylä- ja alakerrassa. Ulkona on laudoitettu takapihan lippaa ja maalattu sen otsalautaa. Yläkerrassa on tasoitettu kahi-harkoista tehtyjä seiniä ja pohjamaalattu makuuhuone ja pikkuvaatehuone kokonaan. On muuten helppoa hommaa tuo kahiseinien tasoitus. LR+ -pintatasoite on erittäin helppoa levittää ja hiomalla saa helposti pienet röpelöt pois. Jopa minunlainen ensikertalainen osaa homman!

Alakerran osalta on niin mahtavaa kun on vihdoin seiniä näkyvillä ja huoneet alkavat hahmottua. Näkee myös vihdoin miten tila muotoutuu. Ollaan myös pohdiskeltu muuttoaikataulua ja haaveena olisi saada homma kasaan syyskuun loppuun mennessä. Tavoitteena on saada muuttolupaan tarvittavat hommat tehtyä sekä kaikki pölyävät hiomishommat myös valmiiksi. Kiire taitaa tulla, mutta loppukiri on se kaikkien paras vaihe. Onneksi nykyiset asumisjärjestelyt ovat kuitenkin sen verran joustavat, ettei joudu taivasalle jos ei ehditäkkään siihen mennessä.


Alakerran toimiston seinä.

Toimiston seinä toisesta suunnasta.

Alakerran vierashuoneen takaseinä.

Tuulikaapin Kuravexin taakse muurattiin
kaheista seinä, kestää sitten paremmin
roiskeita.

Saunan ja yläkerran aulan välinen
seinä tasoitettuna, vaan ei vielä maalattuna.
Yläkerran makuuhuone pohjamaalissa.
Lisää pohjamaalia, Oikealla pilkistää myös pikkuvaatehuone
pohjamaalattuna.
Otsalaudat ruskeina.
Osa laudoista maalattiin ennen asennusta.

Väliseinien kanssa siis jatketaan, helle pakottaakin toimimaan alakerrassa koska yläkerrassa on ihan hurjan lämmin näillä säillä. Onneksi tulee jäähdytys kun asutaan...

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti