maanantai 28. heinäkuuta 2014

Seiniä ja pieniä muutoksia

Pariskunta Joni ja Maria ahkeroivat Jonin viimeisen lomaviikon alakerran seinien parissa. Nyt sekainen, epälooginen lentokonehangaari on selkiytynyt mukavaksi sisääntulokerrokseksi ja huoneet ovat paljastuneet toimivan kokoisiksi myös oikeassa elämässä, ei vain paperilla. Tai niin toimiviksi kuin nyt pelkkien seinien avulla voi kuvitella.

Seinien kasaamisen myötä päätimme tehdä myös yhden muutoksen, nimittäin tuulikaapin poiston. Tuulikaapeille on ollut aikanaan omat merkityksensä kun ulko-ovet falskasivat minkä ehtivät, mutta nykyoven U-arvon ollessa 0,6-0,75, ei tuulikaapille ole tarvetta lämmityksen kannalta. Ja meillä kun sisääntulokerroksessa ei ole edes oleskelutiloja ja kylmä tunnetusti painuu alaspäin, ei oven avaaminen ja pakkasen sisään päästäminen tuo epämieluisia kylmyyksiä asuintiloihin. Hyvä ilmanvaihto myös tasaa melko nopeasti sen pienen viileyspiikin. Eipähän tule roikuttua ovessa yhtään pidempään kuin on tarvis! Tuulikaapin poisjättäminen helpottaa myös portaiden kaiteiden tekemistä, koska kiertäviin portaisiin suositellaan käsijohdetta ulkoreunaan ja seinään kiinnitettävät malli vievät yllättävän paljon leveyttä portaista.. Ja on siinä myös allekirjoittaneelle esteettinen hyöty, kun sattuu pitämään avoimista, ilmavista tiloista. Teimme kuitenkin makuuhuoneen ja aulan väliseen seinään varauksen (eli ylimääräisen koolauksen) jos tulemme katumapäälle ja haluamme tuulikaapin.


Alkuperäinen pohja tuulikaapin kohdalla.
Muutoksen jälkeen.


Sitten edistymiseen. Seuraavista kuvista voi jälleen huomata, miten se kuvaaminen pitäisi jättää seuraavaan päivään eikä napata vain nopeasti kuvia pitkän työpäivän päätteeksi tuloksista, koska nyt virkeämmillä silmillä kuvat lähinnä huvittavat kun ei oikein tiedä, mitä on oikein edes yritetty kuvata. Noh, jääpähän jotain nähtävää paikan päällä käyvillekkin! Pitäisi myös joku kerta ottaa jokin oikea kamera mukaan kännykameran sijaan. Ehkä sitten kun on jotain nättiä, valmista pintaa?

Alakerran pienempi makuuhuone on saanut ensimmäiset
levynsä vasta, koska levyt loppuivat alakerrasta
kesken. Kaikki makuuhuoneet tehtiin/tehdään
tuplalevytyksellä äänieristämisen parantamiseksi.

Oven suuntaan.
Tässä malliesimerkki huonosta kuvasta.
Tarkoitus oli kuvata seinää jolle tulee kaappi,
mutta nyt ymmärrän, että katse kiinnittyy
vain oviaukoista poissahattuihin kipsilevyihin. Hah.
Varaston oven suuntaan ja taustalla
pilkistää leffahuoneen (kuntosalin)
oviaukko.
Varaston ovi jäi myös ilman levyjä
toistaiseksi.

Ulko-oven suuntaan. Ei tule tuulikaappia!

Portailta alaspäin kuvattuna.

Portailta sisääntulon suuntaan.

Seuraava isompi urakka onkin ilmanvaihdon asentaminen loppuun, jonka jälkeen päästään tekemään alaslaskuja niihin tiloihin joihin sellainen on tulossa. On kyllä jännittävää kun koko ajan hommat edistyy kohti viimeistä pintaa!

Maria

2 kommenttia:

 1. Tuulikaapin pois jättäminen selkeyttää hurjasti. Tilantunne kasvaa ja isoa tilaa on paljon mukavampi käyttää kuin useita koppeja.

  Me laitettiin sisäovi. Se osaltaan tekee tilan yksinkertaisemman oloiseksi. Meillä kun ulko-ovi näkyy sohvalle.

  Terveisin
  Vesku Salosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Jokaisen pohjahan on omanlainen ja perustelut valinnoille tehdään aina talon mukaan. Toisille tuulikaappi sopii kuin nenä päähän ja toisilla se on vain turhuus. :)

   Poista