sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Värejä pintaan

Talon ulkonäkö muuttui viikonlopun aikana jo hieman siistimmäksi, sillä sateen lakatessa (vihdoin), pääsimme ulkomaalaushommiin. Sutien heiluttelu alkoi torstaina ja päättyi tänään sunnuntaina. Perjantai-iltapäivästä saimme avuksemme Dinon jolla pääsimme korkeuksiin. Viikonlopun tavoitteena olikin saada maalattua ne vaikeat paikat minne ei oikein telineillä pääse, tai niitä ei viitsisi rakentaa ja siirrellä maalaamisen vuoksi. Siinä hommassa olisi mennyt ikä ja terveys. Tosin, eipä tämä helteessä kiireellä sutiminenkaan niin kovin leppoisaa puuhaa ollut... Laskettiin huvikseen, että maalaustyöhön meni viikonlopun aikana n. vuorokauden verran, hieman yli.

Maalina meillä oli/on Teknoksen Nordica Ekoa, oli kyllä hyvää tavaraa. Levittyi hyvin, eikä valunut. Peitti myös hyvin! Uskallan suositella tämän perusteella, toki en tiedä miten sitten kestää seinässä, mutta eiköhän se kestä!

Viikon muina töinä nostettiin lämpöpumppu ja iv-kone paikoilleen. Pumppuakin nosteltiin kuuden miehen ja yhden hermoilevan taustanaisen voimin viitisen tuntia. Siinä hommassa oli pari muuttujaa liikaa sotkemassa nopeaa nosto-operaatiota. Vaan nyt on pumppu paikoillaan ja hyvä niin. Myös erinäisiä sisätasoitushommia on taas tehty, yläkerran makkari saa loput pohjamaalit ylleen heti alkuviikosta, jee! Käytiin myös hamstraamassa uupuvat laatat, tosin vielä jäi osa hakematta. Budjettisyistä jouduin luopumaan jälleen yhdestä asiasta, eli kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattian hartsipinnoituksesta, joten sinnekkin tulee 10x10 -laatta. Voin ihan rehellisesti sanoa, että se ottaa pannuun, kun en sellaista lattiaa olisi halunnut. Vaan minkäs teet. Kun Joni ei suostunut edes harkitsemaan Unidrainia tms isoa, seinän viereen tulevaa lattiakaivoa, on kaatojen vuoksi valittava ruma laatta. Mosaiikkikin olisi käynyt, mutta ei se sitä hartsia halvemmaksi olisi tullut. Laatat on kyllä katsottu ja varattu, mutta ei ole maksettu. Jos siellä jollakulla on nyt jokin todella hyvä idea, kerro ihmeessä, tarjoan pullakahvit! Selostukset valinnoista kuvien kera tulee sitten kun ne on kaikki hankittu.

Iv-kone ja lämpöpumppu paikoillaan.

Dino saatiin vuokralle Porvoon Cramosta, kiitos jälleen
pojille hyvästä palvelusta. Pari muutakin halusi ilmeisesti tehdä
ulkomaalaushommia ensimmäisenä aurinkoisena viikonloppuna.
Tämä yksilö juoksutettiin paikalle Kilpilahdesta.

Talon korosteväri on Teknoksen 7751.
Onneksi päädyin vaihtamaan sen, tuli tosi hyvä!
Valkoinen löytyy koodilla 7251.

Tältä se näyttää nyt edestä. Kivasti sointuu tuo ruskea mäntyjen
runkoihin! Vielä olisi pensselille töitä.

Takaa. Valkoista on sudittu telineiden alareunaan asti ja
vaatehuoneen ikkunan alusta alas asti.

Terassilla mentiin tavarapaljouden vuoksi siihen asti mihin
163 senttisen emännän käsi ylettyi.
Terassin päätykolmio. Dinollakaan ei ihan ylttynyt tuonne kulmaan,
mutta onneksi sen saa maalattua maasta käsin.

Pääty on tässä tilassa.

Väriä taisi saada muutkin kuin talo, sen verran tuntuu auringon porotus selkänahassa nyt... Kun on tyhmä niin on tyhmä.

Ensi viikolla voikin sitten taas tehdä sisähommia, jos malttaa. Pitäisi tuo toki saada maalattua ainakin heinäkuun aikana ulkoapäin ettei ilmankosteus ala häiritsemään liikaa kuivumista. Järjestelykysymys!

Maria

4 kommenttia:

 1. Meillekään ei unidrainiä tullut ja muakin se kovasti kaiveli. Olen sitten lohduttanut itseäni sillä, että siinä olisi ollut kaadot ulkoseinää kohti ja olisi kuitenkin tullut vesivahinko (näin tuskin on, mutta kyllä se vähän lohduttaa). Jos teillä on vähänkään kalkkinen vesi, niin kannattanee hommata vaaleanharmaat laatat ja saumaukset. Meillä on molemmat tummanharmaina ja saumat varsinkin laikuilla. Toisaalta, olen päättänyt, että en anna sen häiritä. Lattiakaivoja saa muuten aika kivoilla suojalevyillä, jos haluaa vähän jotain spessua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu, vesivahingon mahdollisuus toki on aina olemassa, mutta voi se tulla vaikka kaivo olisi keskellä lattiaa... Meilläkin ulkoseinää vasten tulee pinnoitteen alle luonnollisesti asianmukainen vesieristys, jonka alla on kahi-seinä, jonka alla on kivilevy, jonka alla on höyrynsulku ja vasta sitten on puurunko vastassa. Eli jos joku pettäisi, olisi siellä takana vielä aika paljon muutakin!

   Nykyisessä asumuksessa ei ole erityisen kalkkipitoista vettä, meillä on keskiharmaat laatat tummalla saumauksella eikä niitä joudu erityisen paljon hinkkailemaan. Kompromissilaatta löytyi jo ja se on kyllä tumma, sauma-aine on vielä valitsematta. Katsotaan mihin päädytään loppujen lopuksi. :) Nyt vain asia harmittaa tosi paljon kun taloudellisen todellisuuden ymmärtäminen tapahtui vasta äskettäin. En ole vielä ehtinyt surra asiaa loppuun. :D

   Poista
 2. Aikoinaan vastaava mestarimme totesi, että ei alkaisi valvojaksi taloon, johon tulisi Unidrain, liekö sitten sisäpiiritietoa vai mitä mutta tuohon on hyvä lohduttautua. Suosittelen, että tutustut blogiin Katin kokeelliset remontit, sieltä voisit saada ideoita laatan tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on kyllä mielipiteitä puolin ja toisin tuosta Unidrainista. :)

   Blogi on tuttu, mutta kuten nimi kertookin, kyseessä on kokeelliset remontit ja märkätilojen pinnoitteet on vedetty vanhojen pintojen ja vedeneristeen päälle. Uutta kun tekee, ei viitsisi ensin eristää, laatoittaa ja sitten vielä pinnoittaa... Ja kun uutta tekee, on määräykset melko tarkkoja miten asiat tehdään. Omatoimiremonteissa asia ei ole niin tarkkaa, mielenkiintoinen epäkohta kylläkin. Kiitos kuitenkin vinkistä. :)

   Poista