sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lattioiden maalaus aloitettu!

Jes jes jes! Tämä on ehkä yksi henkilökohtaisesti jännittävin vaihe, kun on pitänyt mennä valitsemaan sellainen lattiapinnoite jota ei tunnu olevan missään muualla (ehkä syystä) ja sellainen väri, ettei siitäkään oikein tahdo löytyä edes kuvia (jälleen, tässä voi olla jokin syy). Vaan nyt on maalaus aloitettu. Tehtiin ensin alakerrasta makuuhuoneet ja yläkerrassa harjoiteltiin vaatehuoneissa. Alakerran lattiat jännittivät (-tävät) kyllä eniten, kun pinta on niin röpelöinen koska se liipattiin käsin, eikä koneella kun ei koneella liipattua aikanaan ymmärretty pyytää. Ja siksi se jännittää edelleen, kun illan päätteeksi maali oli vasta kuivumassa, eikä lopullista pintaa voinut vielä arvioida. Tässä oli myös sellainen muuttuja mukana, että olimme Jonin kanssa puhuneet koko ajan eri tuotteesta ja minä kuvittelin pinnan olevan puolikiiltävä, kunnes ihan vasta muutama päivä sitten selvisi, että pinta onkin ihan kokonaan kiiltävä. Hehhee. Pinta on siis maalattu Teknofloor Aqua 110F:llä, sävy on NCS S 2002-Y.

No, kuvat saavat taas toimia kertojana lopputuloksen suunnasta:

Vaatehuoneiden ensimmäinen kerros kävelykuivana.

Maalia ja ihan vaan betonia.

Alakerran toinen makuuhuone tuoreessa,
toisessa maalikerroksessaan.

Joni maalaa toista kerrosta työhuoneeseen.
Ja tässä Joni maalaa toista kerrosta vaatehuoneisiin.

Pienempi vaatehuone on saanut myös valon,
mdf-paneelit sekä kattolistat.

Muina edistysaskeleina voidaan pitää huoneiden kattojen paneloinnin valmiiksisaamista, eli kaikkialla muualla, paitsi märkä- ja wc-tiloissa on paneelit katossa, valot paikallaan ja kattolistatkin on suurimmaksi osaksi jo löytäneet tiensä paikoilleen!

Mutta, mitäpä pidätte tästä meidän lattiaratkaisusta? Minun fiilikseni ovat kyllä vaihdelleen ihastuksesta epäilykseen, toivottavasti tasaantuvat ihastukseen kun kaikki on valmista! Hankitaan sitten kivoja mattoja jos lattiat eivät ole ihan sitä mitä odotin.

Maria

6 kommenttia:

 1. Kuvien perusteella sanoisin, että tuo kiiltävä on parempi kuin se puolikiiltävä olisi ollut :) Tosi kivan näköinen ja ehottomasti hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaan silmään ei kyllä ollut hyvä auringonvalossa, tähän kuitenkin keksittiin jo ratkaisu ja siitä lisää piakkoin... :)

   Poista
 2. Teillä on jo hyvällä mallilla, Vau!
  Meillä täällä mietitään mikrosementti lattiaa niin olisi kiva kuulla että miten päädyitte maalaamaan. Kuinka hyvin lattiat piti hioa sitä ennen?
  Kivalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista yhtään miten tähän maalivaihtoehtoon päädyttiin, kaikenlaisia betonipintoja pyöriteltiin mielessä ja sitten jostain naksahti, että voihan sen betonin myös maalata. Se on myös melko kustannustehokas vaihtoehto. Lattiat pitää kyllä hioa kunnolla ennen maalia, meillä tuo alakerta on nyt hieman ongelma kun siellä on niin kovin röpelöinen pinta. Saas nähdä montako kerrosta pitää maalata ennenkuin siitä tulee siedettävä. Yläkerrassa hiottiin lattia kahdesti, alakerrassa kerran. Yläkerran lattia oli todella hankala työstää sen kovuuden vuoksi.

   Poista
 3. Voi wau sentään!! Teidän kodinrakennushan on jo ihan todella pitkällä, upeaa, onnea aivan valtavasti! Ja noissa muutamassa kuvassa lattia ainakin näyttää todella hyvältä, tykkään eritoten tuosta vaaleasta sävystä, vaalentaa varmasti mukavasti koko talon yleisilmettä vielä lisää enkä usko, että tuo on mitenkään erityisen hankala pitää puhtaana. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sävy on tosiaan kyllä hyvä! :) Ja vaalenee kyllä roimasti, tuntuu jo hieman liiankin vaalealta kun ei ole vielä mitään kontrasteja tai tekstiilejä tai muutakaan.

   Puhtaanapito on varmasti melko helppoa ainakin yläkerran sileän pinnan kanssa, mutta tuossa kiiltävässä kyllä näkyy kaikki...

   Poista